MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Thursday, June 16, 2011

Kerjaya baru!!

Asalamualaikum and salam sejahtera <---skema hehe

Mak ngaiiiii....labah2 siap buat party lagi dalam blog NS ni, lipas joget irama dangdut, semut sebok dok layan customer gan gula2 dia tak leh bla betol mentang2 lame tak update..Maklum la dah berkerja bizi la skit kihkih...(alasan semate2..hak tui!).. esok NS cuti lagipon mang tiap ari khamis NS cuti..so ade la masa godek blog ni. (^___^)



komputer/lappy dah sebati gan NS ...Huhu




Sejak2 koje ni nak kate letih tak la sangat.. kije ape la sangat takde ngangkat2 barang bagai smua ni..Kije NS kena berkaitan gan system server sikit untuk pasaraya yang emm besar jugak kot 4 tingkat besar la 2 kan??..haaa~~ teruja tak nak taw kije ape???..jangan harapla nak bagi taw haha...prospek kije leh la bagitaw maklum la kije roncet2 jer (ronjet2=bese2)..



Ari-ari NS kena pasang smua komputer dalam opis ni, then idupkan smua mesin cashier kat semua 4 tingkat (padahal kalu NS cuti reti je idupkan saje gedik gan NS huhu) ni then pastikan server2 yer berjalan..adela 4 5 program yang digunakan tok run smua system ni pada waktu pagi..Bayangkan slama 1minggu NS kena mahir dan ingat step2 buat semua ni..ade yang bermain gan coding la...pasword tak yah cite la nak buka program 2 nak pasword ni pasword...grrr!!


NS ibarat Doctor Komputer and System...sape2 rase sakit leh datang jumpa hehe



So far okay la memandangkan NS suka gak kije2 berkaitan gan komputer takde la rase stress ..cuma dalam department NS kije ni hanya NS jer yang ada.. staff len smua baru benti sebab tu NS kena cepat blaja buku nota NS pon dah penuh.. smua kije NS kena buat kalu ikutkan takde NS nak kena terkeja turun nek tangga, patut yer duk kat opis n monitor dari bilik jer..



Gilo ko..time tak banyak masalah ok la sorang leh handle kalu time banyak kije nak2 ble ade sale skarang baru start megasale..smua barang yang ada kena offer NS kena masukkan dalam system pastu kalu ade masalah mesin cashier jam ke, server tak dapat download data2 yang ade offer ke, komputer takleh idup ke,takleh connect ke, harga tak masuk dalam system ke..dan ke ke yang len hehe..


Muke NS la yang akan tercongok depan komputer dan dengan sdikit kepakaran slesaikan yer..Korang ingat sonang... dorang ni depend 100% dengan kepakaran orang dalam department ni (smesti yer NS sorang je ^^) tok slesaikan masalah dorang kalu tak slagi tu dorang tak pegi huhu


Mungkin korang tak berada kat tempat NS so korang tak dapat bayangkan..Kalu kena time black out muke sape yang cemas??? Muke NS gak la sebab banyak masalah system akan timbul contoh macam petang tadi selamat kejap jer..So ade receipt tak naik so kenala NS cepat2 connect ke computer cashier tu dari komputer NS tok slesaikan masalah..NS pon tak taw camana leh terlibatkan diri dalam dunia computering ni..Takde kaitan langsung gan bidang yang NS amik huhu..

Tapi mayby sementara je ni..nak kena kumpul duit skit tok bekal cari keje yang lebih stabil...Kije NS ni ok la leh blaja pasal hardware and software manataw rezki NS lebih baik masa depan tol tak?.. Tapi NS cam bertambah rabun sebab almost every second dok tercongok depan komputer..



Emm panjang lebor dah explain ni...korang paham ke NS mengarut mende kat atas tu?? Huhuhu NS pon tak paham hehe nipu je smua tu hehe..tak la betol la tu  NS dibawah department Management Info.Sys...tu yang men gan system je kije..Tapi arap2 NS dapat kije yang lebih stabil sebab kije ni ade syif tu yang malas tu..kalu opis hour ok la..k la sampai sini je jangan taye banyak2..malu i<----tetibe je....k daa jumpa lagi dalam entry len


p/s:pasni mesti lipan lak bawa cik T datang buat joget poco2 dalam blog ni kan?kan?hehehe..wasalam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...