MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, June 24, 2014

Cikabom dah 4 Bulan!!! yeah~~

Assalamualaikum u'ol

Arini genap la cikabom kesayangan koi tu 4 bulan.. sape cikabom?? ala dak sara tu la.. koi kadang panggil dia cikabom hehehe saje~ bunyi cam funny yet cute kuikuikui..kadang ko panggil dia adik manis.. suke amat dia kalu koi panggil dia gitu gaye.. but most of the time koi panggil dia gan name Ya jer.. dari Sara ke Caiyah ke Ya jer..memacam la mak aok ni Sara..aok redha jela hendaknya ok..hehehe

Esok ade check up 4 bulan dia..ntah la anok koi ni xbrape naik badan yer..pipi jer mengembung bagaikan johan hahaha sooo like me... last month koi target sampai 6kg dr 4.6kg msa 2 bulan..skali timbang cuma 5kg jer..sangat frust sebab koi rase cam tak bagi dia susu dengan secukupnya huhuhu sedih..padahal dia nyusu nok sebelah kiri jer sebelah kanan ngamok2 xmboh minum..sudoh yer tak brape banyak la yang di minum yer..dah suke wat main... tapi dalam sebulan ni koi nengok pola peminuman dia (pola la sangat kekeke) agak ok berbanding sebelum ni.. blah kanan ade masa dia nak..kadang2 koi bagi dedua..dia minum.. tak pon minum kerap..okay la arap naik banyak huhuhu (motif sebenar: supaya ibu bleh beli baju baru awak kekekeke)

Cikabom koi ni pandai dah niarap yer cuma nok pusing balik tak reti lagi.. lepas balik dari umoh opah dia aritu yang masa kawen cousin tu..dia jadik pandai niarap..terkejut koi tetibe dia dapat figure out camana nok niarap... maka sejak dari itu asek meniarap aje la si cikabom koi tu... pantang lepa sket niarap.. pusng badan dia sket niarap.. sampaikan masa tido pon kdang tu dia mengeliat2 eh! eh niarap tetibe..dah terjaga terus dia..ngek jugak kdang cikabom ni hehehehe koi yang ngantuk jadik gelok2 tengah malam.. makin lame koi negok makin adorable anok koi ni..comel betoi sampai rase setiap msa nak snap gambo yer.. dia plak macam taw aje koi nak snap gambo dia..dan-dan mandang kamera xgerok2 kadang koi suh senyum mboh dia senyum.. melting everytime hehehe
Habit paling ketare..makan McJari Fried Human lol!!

Sara gan Kak Aulia..Gap 3 minggu
p/s: adekah anok dare koi korek idung disitu???-.-

Hai ol tangan kte Ibu balut sebab kte suke cakor2 muke..kte kan rimau Auuummmm~~

Senyuman ikhlas ini Ya tujukan pade readers Ibu..^^

Anak Cina manela sesat ni hehehe

kena bedung pon happy =.=?

Sara: kte nak practice cuace sejuk..nanti kte nak g Korea jumpe uncle Jong Kok hehehehe
Ibu: berangan ajela kamu Ya lol ^^
Abah: kreek~ kreekkreekk~~

Ni la time koi suh dia senyum dia mboh senyum..bukan senyum sket2 taw sebesor senyum
dia kasi sampai lidah pon terjelir2 hahahaha





"Abah nape badan abah so hot so nyaman urmm urmm sedap ye tido..kroohh~~kroohh~"

Makin cerah dah Ibu nengok kamu Ya..dulu gelap aje huhuhu


Tengok la senyuman dia, sape tak melting tengok..koi ari2 gan dia tiap mase.. marah koi jadi redha tengok dia sedih koi jadi ilang penat koi jadi reda tengok dia..hebat ye aura mu anak... koi sampai kadang tu dok pikir macamana la kalu tetibe Allah tarik nikmat ni..Ya Allah xsanggup.. koi rase koi bleh jadi gle la kot.... sangat bersyukur dengan kehadiran Sara sedikit sebanyak melupakan koi pada kisah silam koi yang sedih..
okla nak masak tok cik suami lak..till we meet again guys..salam
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jap ade satu gambo lagi hehehehe~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
"Ehem! ehem! btw kte la tu yang dah 4 bulan..weee~~"

Tuesday, June 17, 2014

Kenduri sepupu di Sentul,Kuala Lumpur

Assalamualaikum u'ol

24.05 yang lepas koi gan family attend wedding cousin kat KL.. Sepupu laki anak arwah pak jang koi blah abah.. Muda setahun (motif nak bagi taw??? kreekk~ kreekk~)-.-.. Ni kire percubaan pertama koi bawa Sara gi kenduri kawen.. hohooii koi ngarap dia behave ble di sna.. kenduri tu wat ari Sabtu so ari Jumaat tu koi dah tolak dulu ke Mentakab umoh opah ye Sara..esok baru gi KL.. balik har jer

Mak koi keje lak time tu, adik koi lak xmboh ngikut make yer koi gan abah ye gan sara jela gi.. koi xsabo jumpe sedare mare koi jer..maklum la mase koi kawen tahun lepas koi busy gan majlis x dan nak borak manjang gan dorang. so kali ni dapat la..hee

Kami tolak dalam kul 11 lebih pagi sampai dalam kul 1 lebih petang camtu..selamat pengantin xsampai lagi heee... mek Sara lak ngamuk2 pulok bile dah sampai..xpuas tido la tu..mang bad mood la dia.. masam je manjang bese sokmo senyum huhuhu slamat xnanges je keje.. moh le layan gambo sekeping 2 3 4 10 keping kekekeke

sebelum berangkat pergi


gambar keluarga gan pegantin
~tengok muke dak sara tu sepenyek habis, ngantok gler dah tu tapi xdapat tido sebab bising~

nampak botak plak dia pas cabut headband..habis rambut dia ke atas




my hero and my daughter..sweet together~~

nyelit gambo dengan opah Sara gan pakcik yer..tengok la dak tu tido aje keje
~time nak balik Muadzam dah~



Ok tu je nak citer..smoga ferdaus dan pasangan bahgia sampai ke jannah..ok bye u'ol.salam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...