MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Sunday, February 27, 2011

Rowan Atkinson hanya boleh jadi Mr.Bean

Antara sebab nape Rowan Atkinson hanya berjaya bawa watak Mr.Bean


sebab:





1.Watak pemain bola sepak: annoying kot jd pemain bola sepak silap2 bawa teddy sekali..=.=!

2.Watak bayi: korang rase comel ke macam ni???hehehe

3.Titanic : kalu dia belakon mesti filem ni tak jadi kotak pejabat (box office)

4. Duit : xlaku kot haha

5.Osama Laden
6. Jack Sparrow- Pirate of Carribean

7. Shrek...stress NS tgk adela

8. org tua yg stylo..emm mcm ok je haha

9.Monabean +teddy..msti harga melambung lg tinggi kalu jual haha

10. Org mengandung.. msti kua muka macam dia gak kan hehe

11. ala2 "comel" yer......

12. Auwww! seksa yer NS tgk huhu

13. Comel lak dia jd harry potter haha

14. jadi Avatar pon xleh..orang kije gelak jer

15. Edward dlm Twilight..tak leh! kang dah tak romantik dah

so!so! sebab tu dia hanya sesuai bawa watak MR.BEAN!




16. Baru seswai!! Mr. Bean







tapi korang taw tak?? kat Malaysia ni pon ade Mr.Bean...tak caye?? jap yer

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

17. Ha! ni la dia.. dia cuba masuk Raja Lawak tapi tak dapat huhu sian~~







kan! NS dah cakap tu la tak nak caye hehe..k la nak cau dulu papai

nak gi korea bercuti jap..tata!!

Friday, February 25, 2011

Cara-cara tok check blog korang ade malware ke tak..



ari 2 ade kwn NS kta ble dia buka blog NS dia kta trus 'hang' komputer dia..smp ati dia kta blog NS ade virus... so td blogwalking td jmp tip cm best ni...so pi la anta URL blog bg cek kot ade virus ke x.. so result yer mang clean n clear..so!so! bkn slah blog NS , komputer dia hang..korang nk taw mcmana x NS check???

Follow this step:----->

1) korang copy siap2 URL blog korang .cth yer:

http://kotakfikirannora.blogspot.com/

2) Then paste kn URL tersbut dlm web2 dibwh (pilih jela mana satu nk try..nk try smua pon xpe)-

  • URL VOID (click pic. bwh tok link)



  • VIRUS TOTAL (click pic. bwh tok link)



  • AVG (click pic. bwh tok link)




***so NS td plih URL void je.... so korang paste jd mcm ni--------------->



then click 'Scan Now'


3) Pastu korang g scan..jika tiada malware, korang scan pula menggunakan unmaskparasites untuk mencari hidden code yang delicious suspicious. Jika korang scan, report akan menunjukkan script mana yang ada makwe malware, maka terus delete script berkenaan.


--------------------------------------slamat mencuba!!-------------------------------------

p/s : sumber asal dr blog ni..   mekasih daun kladi..sok2 nk lgi hehe ^.^

Tuesday, February 22, 2011

Pelik ke kalu x couple???

malu nk taye sbenaye yer tp nk taye gk


Merujuk perkara diatas, NS atau name glamer dlm blog NORA SAFIEE ngan rase segan & silu nya nk taye 2 3 sudu pendapat korang..hehehe.


erk! yeke..



Lately ni rmai tol taye NS la..xtaw la kalu sbb NS nmpk terlampau "muda" ke kn hehehe..dorang taye NS pakwe sape?.. nape xda relationship dlm fb 2??...xkurang gak yg xcaye.. ko xda kapel? xcayela ak..ah! tipu la ko...dan xlebih jugak ade yg sbok nk tulun rekomen2 kan...erk! k lari tajuk hehehehe


korang smp ati xcaye NS..sob!sob! dh la janda single huhu xda sape nk syg


tp...... ble dh caye ..dorang akn ckp:

Ko memilih sangt 2 nora!!

ko nk jadik ank dara tua ke???


oh!!! dilema..dilema... NS blom tua tulun la kije pon blom...im still young ok masih bergetah hehehe

tgk..bleh gelek2 lg..see! im still young!



huhu mcmana nk terang yer..bkn xda yg minta smua 2 kt NS tp blom sdia la.lgpon kna knal ati budi dlu kan..dh blum jodoh agak yer..kalu dh jodoh msti dh ade kad jemputan kawin skrang ni..hehe xcely NS dh xminat sgt dh nk kapel2 ni..zamn nk merase kapel ni dh berlalu...skrang ni kalu kte dh jumpa calon yg seswai suh je dorang masuk minang kte..kalu xnk say gudbye!(kejam yer ) hehe..yela umo bkn muda lg nk men2..ye dak?? kalu org yg kte knal 2 xnk serius gn hubungn kapel ni..buat pe still go on kn..t kte gak yg sakit org dh xnk..nk men2 suka2 ..ingt brg menan ke!!



NS bkn brg menan ok!



jgn terhegeh2 wt muka sposen.. len la kalu husband kte dh xnk kte, kte wt muka 1sen nk blik sbb kcian kt ank la masih syg la..xpela..cayela kalu dia bkn jodoh kte mkne ye ade org len lg yg Allah dh aturkn n plih tok kte yg terbek cma xtaw ble kte jmp org 2 (lecturer NS bg nasihat ni)..



ntah la klu kapel2 ni bahye kot...adegan pegang sna sni 2 msti ade la..toksah tipu la kate xda..terpegang skit pon kre tersntuh gk la kan???..2 blom msuk adegan "u jump i jump.".kunun2 romantik hbis la..perh!..ble gaduh.."u nk jump p la jump kt gaung 2 snang mati trus!.".erk! sape nk jwp 2...kng dh bebek smula.. mula la..'"u jgn la jump kalu u mati sape nk syg kt i, sian i jd janda muda2" ..adoyai ragam2....
sape nk jwp 2???

NS masih ingt lg zmn2 NS kapel dlu ..erk adela dlm 3taun lpas kot hoho gile lama....NS slalu pgang hp xlpas2 cit chat gn si bf ni..ble blik umh kg halaman....NS ckp pntang hp letak merata....ahli ngintip aktiviti cinta NS ni ckup rmai dlm umh..dh la NS ni specis pemalu (sila caye).hehehe..paling hebat arwah abah NS la..NS kn 1 je pmpuan dlm adk bradik NS so abah slalu curik2 hp NS nk tgk msj2 NS...tp malang yer abah NS fail gn function2 button hp NS so xdpt bka klu bka pon tetibe terbuka mp3 hp NS so dh kantoi dh d'si2..hehe slamat.. 





xkurang jugak klu NS ngah bring kt kusyen ngah cit chat ni..tetibe trase mate2 ngah memndng dr blakang..upeyer abah NS ngah ngintip smbil mncangkung sbb nk bce msj NS..huhuhu comel gler..... tp malang yer jugak abah NS fail tok pham bhs2 msj NS.. sbb abah NS xreti gt mj2 ni..hp NS slalu ilang ble blik umh sbb asik tersorok dlm poket abah..huhu..rupeyer abah NS jelez sbb ank pmpuan dia ni ade bf hehehe... sweetkn abah NS..dh la hensem + sweet lak 2.. tp abah NS xpenah mrh NS kapel cma pnd2 la jga dri kan..1 lg kalu ade surt2 dr peminat2 NS smp umh (ko bajet ko artis!)..hehe abah NS yg akn bka dlu pas2 dia akn wt muka kering tnpa rase berslah dh bka surat NS (hangin je time 2)..ble taye, dia senyum je menampkkn gigi2 palsu 2..hehe comel jer

tp skrang klu NS kapel blik sape nk jd stalker NS kt umh 2 dh..emm

so!so!...skrang ni kalu nk kapel blik je..byk yg NS pk kan...berkenalan n knal rpat gn org 2 xslh tp pnd2 jga batas kte.. klu bleh bia la dia leh bimbing kte ni..ingtkn kte ble kte lmbt solat..ingtkn kte klu terktuk org...ingtkn kte sntiasa redha gn ujian Allah..n byk lg la...lgpon msa abah NS idup dlu..brape byk la dose NS ni kan abah NS kna tanggung..yela dosa anak perempuan kan jth pda ayah sbb 2 ayah kte kna tgas kt ank perempuan....emm pndk kta byk la pjg xkta pe2...kawin jela trus hahaha


dlu teringin gk kalu tetibe org slimutkn kte ble kte tetido msa stdy hehe..cuweet!




teringin gak ade baju kapel mcm ni..(slamt xda tulis i jump u jump!)

sweet kan~~




p/s :tok sekian kali yer...so!so! jgn taye NS lg taw ble NS nk kapel sbb NS ngah operasi mencari calon suami kihkihkih...tergatal lak hehe..bia laa..^^


bln 5 ni NS hbis stdy insyaAllah so matlamat bln 5---> hbis study + dpt kije +dpt calon suami..hehehe doakn tok NS ok..papai

NS cabut lari dlu yer..as.salam~~

Friday, February 18, 2011

I Will Keep Loving You Forever..... aBah!!!

Lirik:Di Pondok Kecik
Penyanyi: NadaMurni


dipondok kecil di pantai ombak
berbuih putih beralun-alun

disuatu hari ayah berkata

jaga adik mu ayahkan pergi jauh
ku pandang wajah ayah dahinya ku cium
air mata mengalir hatiku pilu

diam-diamlah sayang jangan menangis

doakan ayah semoga diterima
diam adik ku sayang jangan menangis
andai ayah gugur doakan dia syahid

selamat berjuangan ayah tercinta

kau pergi dulu ayah ke medan juang
ku iringi doa moga berjaya
beroleh kemenangan demi agama Islam

wahai abang ku kemana

ayah ku sayang ayah ku cinta ayah 2x

duhai adik ku sayang jangan bersedih

ayah mu pergi menyambut seruan Ilahi
tapi ingatlah adik ku pesanan ayah
berjuangan dan berkorban walau dimana jua

pada Mu Tuhan aku bermohon

dosa ayah ku minta diampunkan
berilah rahmat bantulah dia

untuk menegakkan agama Islam 

 ::13/4/2010::tarikh pemergian arwah abah::

lagu ni NS bg adik bongsu dgr msa arwah abah ade lg..dia suh NS terang lagu ni psal ape...and dia dgr balik smula dia nangis..adik bongsu NS kata "saya xnak abah mati,saya syg abah".. mang sayu je ble ingt blik kata2 adik..mungkin i2 petunjuk yg abah akn pergi buat selama-lamanya w/pon wk2 itu abah masih sihat.. waktu ini ketika ini Ns rase NS la org yg masih bersedih dengan kehilangan abah..



waktu abah sakit NS smpat jumpa xsampai 1hari...i2 pon wktu NS dpt taw abah tetibe masuk hospital NS xtaw abah sesakit i2..sbb waktu 2 NS ngah sibuk blaja kt UiTM ni..smua rahsiakn dr NS sakit abah dh len, dorang xnk ganggu pembelajaran NS..sius mula 2 NS mang marah kt mak sbb xbgtaw NS dr awl..tp smua yer telah dirancang yg Ilahi..NS redha



Cuma NS terkilan n sentiasa rase sedih sbb NS jarang ade kt rumah and jarang jumpa abah.. smp ke saat ini NS slalu bermimpi bertemu abah..dan dlm mimpi 2 smua ye Hampir sma..dimana abah NS masih hidup and ade mimpi 2 NS lari peluk abah dan nangis semahu2 yer bersyukur abah masih hidup..tp smua 2 mainan tido..tp NS syukur sbb Allah bg NS kesempatan melepaskn kerinduan NS.sedih setiap kali cerita pasal abah NS..disaat entry ini dtulis pun NS dh bergelingan airmata..maaf NS dh smakin fragile..xmampu menahan lg ble berada dlm kesedihan.



Mak dan kwn2 yg rapat gn NS taw betapa sedih ye NS ble bercrita pasal  abah NS..Mak kta mungkin sbb NS je yg jarang ade kt rumah sbb study lgpon msa cuti semester bulan 11 &12  2009 NS xbalik umah sbb ade praktikal kt S.Alam ..msa abah sakit pon NS je yg xda dan xsempat berborak2 bergurau senda dgn abah.. mayby sebab tu la NS sntiasa bermimpi berjumpa arwah abah..


abah ur the reason why i still continuing my study..u r my inspiration... dgn pemergian abah..kini NS dh xde teman bicara pasal hal2 yg diperkatakn dlm brita mahupun surat khabar tentang sukan tentang bidang politik tentang construction world...dh xda teman tok men badminton which kte je taw mcmana kte leh deal men gn cara kte sndr..i really miss dat time.. Ya Allah Kau berkatilah roh abah ku .. ampunila segala dosa2 nya.. Kau tempatkan abah dikalangan org2 yg beriman..amin...

Myby dh xda rezki tok abah menghadiri istiadat konvokesyen kakak smada diploma dlu dan bakal konvo. tok ijazah nnt....maafkn NS bermadah di pagi ini..cuma NS xleh sembunyikan perasaan NS ketika ini di waktu NS merasa payah dgn apa yg dilalui skrang NS perlukn sumber inspirasi NS tok truskn perjuangan NS..

dalam kenangan


p/s: -lenjun tisu ni NS kerja kan huhuhu ~.~
        -abah NS hensem taw msa muda ..hehehehe u'ol tgk abg i ckup la...hampir sbijik msa muda

                            -------------- as.salam smua------------------------

Thursday, February 17, 2011

Yeah! Tercapai akhirnya.......

hehe NS suke cangat2!! hehe nak taw psal pe??? jap ye...



 nampk?nampk? 'ONE BITE AND YOU'RE HOOKED' hoho ri2 kwn NS banje mkn bende alah ni pas2 NS mcm ter'hook' cm2 (mula2 was2 jugk sdap sgt ke kan? 2 yg mls bli tp kwn dh nk banje kte trima la hehe) ..


pas2 trus kempunan nk mkn berminggu2 cari ..k tipu tp sius sush gle nk dpt..asik hbis je..kecian kan?? (ade ke yg kecian ~~,)..rase nk bw dri je huhu



 pas2 semalam kan..hehe rezki kot.. ajk kwn tman g ATM bank kt sek 7 pas2 g mkn..blik 2 singgh KFC sek 7..jeng!jeng! ade lak..so 









 taraaaa!!..hehe bli 2 je sbb dh knyng mkn nasi..nk bg kwn dia dh knyng so melantak sorang la hehe




abaikn upe tart yg xde upe tart dh hehe (tp rase muak lak haha myby sbb dh knyng kot)













and!and! td NS dpt bungkusan hehe

br2 ni NS window shoping dlm FB je bz la kunun and berkenan 1 baju ni huhu smp nk nngis je.
so rezki NS kwn NS banje mekasih awk ..oh yeah!yeah!.. order smalm mlm dpt dh rini.. klu nk tgk bj ye mcmana tungguuuuuuuuuuuuuu~~







joget2 skit dlu..

nk ajk kwn pon xpe..hehehe












curik dr pic FB yg jual bj ni hehe
ha! ni la baju yer..bg NS cute bj ni sbb ade poket2 hehe bj ni ade 3 lapis taw..yg biru 2 mcm apron skit hehe pas2 ade t-shirt putih nipis je n dia bg inner skali kaler putih.. 


NS ska pkai bj byk lapis even M.sia ni pnas NS xkisah sbb NS ska la hehe nmpk cool je (xcely praktis nk g KOREA nnt hehe)


comel kan?kan?..plez ckp cute...mekasih ^.^



kalu korang nk g usha2 baju smua bgai g la kat---->

or FB 





~~~slamat berchoping~~~~

Tuesday, February 15, 2011

Contest "Splashy Moment" - by FiqKBE

jom! serang itu contest!!!..what contest??..yeah contest! what kind of contest??.. do you want to know?.. check it out-------------------------------------->

iNi contest splashy moment!!
owner contest ni dibawa khas dr (click tgk sape dia ni)-----> me and KBE 


mekasih pada cik cecomel ni sbb ajk join masuk contest ini.. oh! yeah..

so!so! pic nk d'pertandingkan..dum!dum!dum!dum ces! (bunyi dram)


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

taraa!!!

picture snokling ni diamik msa NS gn kekawan 1 praktikal  g trip ke Pulau Perhentian di sponser oleh company tmpt NS prktikal dlu (NS yg pkai tdung itam tgh2 2) hehe

hebat x?? korang ade ke? uhuhuk terbelagak lak hehe
so!so! NS nk tag insan2 comel :





p/s: arap la menang hehe..tulun camera 2 so sweet!! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...