MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, March 6, 2012

Hanya ALLAH yang menentukan segalanya



"Kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan segalanya"


Orang selalu menggunakan ayat ni untuk mengambarkan sesuatu perancangan yang tidak menjadi setelah penat merangka itu ini..

Hurm... yup.. ianya terjadi pada NS kebelakangan ni.. interview call, training program bagai.. bila dah tetapkan date.. mula la rancang nak gi bile pastu nak duduk mana.. jumpa sape..tapi last2 smua yang ade x mengikut perancangan.. 

Stress?? tension?? adela sikit-sikit... tapi masih boleh terima. Pengalaman kerja lepas membuatkan NS lebih tabah mengharungi perjalanan hidup yang penuh berliku selepas bergelar graduan tahun lepas.

Hidup tidak selalu nya manis tak selalunya senang. Kita akan lebih menghargai sesuatu apabila kte melalui cabaran dan kesukaran untuk mendapatkan sesuatu kan? kan?... 

Lepas letak jawatan hujung bulan 1 ari2.. sampai sekarang NS masih mencari kerja yang sesuai.. nak kate memilih.. mungkin sedikit.. supaya tidak lagi berlaku seperti pengalaman lepas.. rase serik betul.. Minggu ni ade 2 interview kena attend..Last week dah attend 1 interview kat Ampang Park.. ok la kot..huhuhu kena tunggu result nanti macamana la.


Minggu ni 1 interview dekat Semambu Kuantan, company mining..huhuhu xtaw macamana keadaan. Cuma masalah besar yer adelah NS mang zero knowledge pasal jalan-jalan kat Kuantan tu. Harap jer name duk Pahang hohoho.. NS lebih familiar jalan kat KL. 1 sebab NS blaja sna dulu 1 lagi sebab dari tempat NS nak ke KL gan Kuantan lebih kurang sama je jauh ye, 2 jam jugak perjalanan lagipun sedare pon takde kat Kuantan tu kat KL ade la jugak.. So, pendek kate NS leh sesat kalu campak gi Kuantan tu..huhuhu nak reject ke tak ye.. Interview tu sepatutyer ari Khamis kena tukar ke Jumaat.. Terlupe ruper yer dah bertindih dengan planning lain.. 

Pastu baru petang jap tadi, ade company cat kat Subang Jaya call panggil interview Isnin ni.. macam menarik.. mencuba tak salah tapi jangan menyesal sebab tak penah mencuba langsung kan..dapat tak dapat tu blakang kire yang penting kite usaha. Tapi tang usaha tu yang tengah pikir skrang ni...hurmmm


Training program yang sumber manusia buat tu pon NS tak gi lagi. Orang tu dah bersungguh suh NS masuk. Daftar lambat pon masih nak suh NS datang. Program ni lebih kepada untuk graduan meng"anggur". Program selama 6 minggu. Selama tempoh tu di bagi kemudahan tempat tinggal sebab tu yang NS minta (cit kunun gi ye tak). Duk tunggu2 gak email detail dari dorang tak sampai2 jugak.. Aegoo.. serius serabut tak taw nak gi mana satu mana nak pilih dulu..


Moga Allah permudahkan urusan ku.... amin


p/s: thanks sebab susah2 kerna saye.. maaf sebab smua perancangan kite tak menjadi lagi :(


Monday, February 27, 2012

Terukir Di Bintang Tak mungkin hilang cintaku padamu (^_^)



Lame tak post ape-ape.. Sekarang ni ngah duk asyik layan lirik lagu Yuna terbaru ni b'coz it means a lot to me..hehehe




Penyanyi: Yuna
Lagu : Terukir Di Bintang

Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu


Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia


Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu


Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu


Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu


Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu


Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu


Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu..




"Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan."

-thanks love.(^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...