MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Thursday, September 18, 2014

Sara 6 bulan?? Yeah!! eating time~

Salam ol

Cam bese nak sebulan baru post satu..huhuhu I busy u.. Masuk sara 6 bulan mang sangat busy.. Minggu pertama adalah cabaran memberi Sara makan.. menyediakan makanan Sara agak memeningkan sebab duk pikir nak bagi makan ape dulu.. kena banyak baca tok bagi yang terbaik.. setakat ni semua yang diberi sara ok je makan cuma kalu dia tak suka dia makan sikit jer.. plus minggu pertama parent in law datang melawat dan stay sampai 4 hari tak silap so agak busy berjalan sebenarnya hehehhe


Cabaran bermula apabila Sara jatuh sakit iaitu pada minggu kedua.. Dia kena batuk dan selsema... smua bermula masa melawat adik ipar di Subang Jaya.. Agak ye salah bagi makan..koi bagi dia makan puri pear yang koi bawa dari umah maybe lama dalam beg dah tak seswai..Dia batuk dan muntah banyak pagi tu dan bibir kering dan berdarah.. tapi masa kat sana tak teruk sangat ..teruk masa balik Muadzam Shah.. sangat kesian ke dia.. sebab dia bukan budak yang cengeng, cerewet dan suka didukung sentiasa tapi sebab sakit ni dia jadi sanggat manja.. Ibu faham awak tak slesa dengan hidung tersumbat dan kahak yang banyak..Ktorang duk belajar dan praktik teknik percussion ke dia..mang berkesan... Tip ye buat dalam 10-20minit baru berjaya..


Orang kata kalau budak jatuh sakit dia nak belajar benda baru..mungkin la kot lepas je sihat dia pandai mengesot ke depan dengan laju..makin aktif lak tu tak terkejar den..kadang biar je dia nak gi mana asal selamat..pantau dari jauh jer..kadang dia perlu masa untuk explore dunia dia..budak sedang ni sifat ingin tahu yer mang tinggi..kte pon kalau dsekat keinginan kte jadi berontak so follow je asal selamat.. tapi bila biar makin jauh dia pergi..


Kadang-kadang gi dapur kejap je gi depan balik tengok dah hilang..puas cari..kadang ade bawah bouncer la bawah meja pon ada hahahaha comel betol.. dah depan ni sepah gan bantal sebab duk wat kubu dia.nak cari dia pon tak jumpe hehehe



senyap kena kurung dalam raga kuikui suka lettew

erk!! ai kte nak masuk majalah hijabista lepas tak???


Tengok la dalam ni pon dia leh nyorok..actually, nak tutup bakul2 kat stu dari dia buat main dia leh masuk pula


yeah! lepas

Anak manja abah sangat


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...