MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Monday, May 30, 2011

Tip Kuruskan Pipi

Kalu pakai tudung macam ni takde la nampak tembam kan?kan?

Lately ni ramai lak yang pasan NS dah gain some weight ala bukan banyak pon 3 kg je pon haha (pames taw i kuikui)... sbelom2 ni takde pon nak tegur..aish! tekanan den..Walaupun kadang2 rase tak kisah sebab leh turun balik tapi bile dah cam obvious sangat tu rase gak la..psst! NS penah nangis pasal hal ni hoho sila la caye tekanan okay ingat tak ke...BMI normal tapi punya pipi comel cute lagi erk bulat2 <----nak sedapkan hati.. Orang akan terus kate kite ni berisi mean ge*** la...


Ada sekali tu adik NS paling kecik ni cakap " kakak kurus tapi cam gemok skit" (budak2 kan cakap penuh kejujuran dari ati yang tak reti2 nak jage perasaan akak yang berjiwa sensitip lagi fragile ni)..sabo jela =.='.. NS suh tipu2 cakap pon dia taknak..So pada smua2 yang rase pipi dorang tertanam yis yang tak penah habis2 tu moh ikut step senaman yang ni..NS dah start buat so kte tunggu kesan yer


Senaman Pertama

  • Buat mulut nak kiss (yang suka ambik gambo posing macam ni adalah paling mahir buat hoho) then buka mulut besar2 macam nak makan Big Mac mc'd tu..Pastu buat balik mulut kiss tu...Ulang langkah ni laju-laju sampai bahagian rahang rase lenguh dan tegang.

Senaman Kedua


  • Ketapkan bibir (bibir atas dan bawah bawak masuk dalam mulut dan tutup mulut..paham tak?) then same step macam tadi buka mulut tutup mulut..ulang langkah ni dalam 10-20 minit buat sampai lenguh taw. Kalau esok pagi rasa sakit/sengal2 bahagian leher, maknanya korang berjaya buat. berhenti buat dulu sampai tak rasa sakit.bila dah kurang rasa sakit baru sambung buat


Senaman Ketiga

  • Latihan A E I O U berdasarkan mimik muka.
  • Sila bentukkan mulut dan mimik muka semasa menyebut setiap huruf iaitu huruf A, E, I, O, dan U. Sebutkan setiap huruf secaa perlahan-lahan sebanyak 20 kali. Ada sesetengah orang kata, buat dalam masa 2-3 minit. Eloklah mengadap cermin semasa buat senaman mimik muka ni, tapi jangan gelak sebab kuat ketawa boleh menyebabkan pipi jadi tembam dan muka jadi gemuk. Kalau nak ketawa, ketawalah di dalam hati.

Senaman Keempat

  • Amalan Waktu Pagi dan Sebelum Tidur...
  • Amalan ini perlu dilakukan pada waktu pagi dan juga pada waktu sebelum hendak tidur. Tongkatkan siku pada kepala lutut dan tampungkan kedua-dua keseluruhan telapak tangan ke seluruh bahagian muka selama 5-10 minit.



For extravaganza cute and comel yer pipi


Senaman Pertama
  • Kalau tadi pada bahagian muka, sekarang kita ampukan tapak tangan ke bahagian dagu pula. Buat dalam 5-10 minit juga.

Walaubagaimanapun (ayat skema) pipi tembam tetap cute and comel kan?kan? hahaha sila la muntah pelangi yer..kihkih.. orang kata mempunyai pipi cute ni awet muda susah nampak tua..haha mang pon asek orang ingat NS ni baru habis skolah jer..stress jer..dah la ketinggian pon comel jer (ayat puji diri okay sila paham haha)..bile NS minta pendapat orang len smua tak kasi NS kuwuskan dorang kata wat pe kurus2 ingat cantik ke..Laki ramai tak suka pempuan kurus sangat, dorang suka tembam2 (rase cam ade double meaning jer kan?kan?)..K la merepek sudah haha slamat mencuba yer...(^_______________^)<-----saye si pipi pau

6 comments:

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...