MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, June 18, 2013

Pregnancy Simptome Part II

Assalamualaikum semua...

       Kesinambungan dari entry Pregnancy Simptome kte  ade cakap nak buat test UPT kan..huhu. Ari Jumaat lepas kte gan en somi balik ke Mentakab,Pahang. Kte akan stay kat umah mak sampai ari sabtu depan sebab en.somi ade kursus kat Mersing,Johor. So pas en.somi habis keje Jumaat tu terus balik Mentakab. Then singgah la kat Watson and kte beli UPT paling murah je kang negative rase rugi lak huhu.

      Pastu awal-awal pagi Sabtu tu kte dah bangun nak buat ujian UPT sebab orang cakap hormon preggy ni pekat time awal pagi..Gan muke tak bangun betoi kte terus grab UPT test dalam beg terus menuju ke toilet..Kebetulan mang nak ter'pee' sangat hehe.

       Dalam hati negative la eh positive la negative la ..ulang2 camtu taw..sebab kte macam tak ready lagi pastu ingat kalu bersalin sakit..pastu pikir positive la sebab nak sangat haha gedik taw pepagi camtu..lepas letak urine tu kat UPT tu zupp kaler merah menyerap naik.. dalam kebil-kebil pagi tu.. tengok line tu 

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Jeng jeng..atas tu test masa pagi sabtu and bawah tu test pagi  Ahad
        Alhamdulilah result positive..huhu nanges-nanges gerak en.somi nak bagitaw..en.somi pon terkebil-kebil tengok hahaha sebab dia rabun lagipon gelap time tu..pas tengok dia sebut YES!YES!..bukan nak peluk kte huhu pastu baru dia peluk masa tu jangan cakap la berjurai-jurai nanges huhu..lepas tu terus teringin nak makan nasi lemak..ktorang cari sampai ke bandar Mentakab sebab banyak kedai tutup. The next day en.somi dah takde balik nak gi kursus..so kte gi klinik gan kawan aka pengapit kte time kawen ritu Ayu..so check doktor, kte yer kandungan dah 6minggu ialah kre dari last period.. So due  kte awal minggu bulan 2, 2014.. Doakan kte sentiasa sihat and my little baby sihat.. Seronok yer toksah citer macam-macam planning dalam kepala kte hehe. Setakat arini kte takde alahan lagi, takde muntah macam setengah orang tu..tapi nanti taktaw la sebab kte kalu lapa rase loye, jalan jauh pon loye..tapi tak muntah..Ok la kekawan got to go..

SALAM

Friday, June 14, 2013

Pregnancy Simptome

Assalamualaikum semua...


            Kontroversi sangat tajuk kan..hehe..kte just nak share pe yang kte rase sekarang...Lately ni asek duk google je tanda-tanda hamil.. i want my own baby so badly >.<... kekadang taktaw la kte saje buat atau mang kte rase macam tu..  maksud yer tanda-tanda ni la... ikutkan kte dah 2 bulan lebih kawen..last month period datang lambat risau gak then gi beli PT, result negative..sedikit kecewa gak la..en.somi nampak cool.

             Tapi bulan ni pon lambat gak... pada ari kte patut period kte tak period and try wat PT still negative.. gler ko kecewa tapi takpe usaha lagi huhu.. tapi kan kekawan sampai arini tak period2 lagi.. dah 9 hari lewat..and a few pregnancy simptome tu kte rase..dalam ati 50-50 taw..tak buat test lagi esok baru nak beli..berharap sangat taw tapi takut negative lagi.. en.somi tak berharap sangat sebab last month tak berjaya..dalam ati serius macam kecik ati.. tapi kte kena pijak pada bumi yang nyata..mungkin perubahan hormon mungkin..entahlah..kalu esok test negative mang rase sedih sangat kot.. hopefully, kte tabah..

                   Antara yang kte alami dengan kte dah google tentang tanda-tanda ni ialah

  1. asek lapar je padahal baru je makan nasi
  2. pah2 bila lapar, taknak makan nasi, roti pon tak mau..bila pikir nak makan.. rase loya tekak tapi tak muntah pon
  3. period delay 9 hari
  4. asek rase macam sengugut je. kejap ok kejap ade balik.. agak berlarutan bese kalu dah rase petang ni or esok dah period tapi takde
  5. asek gi kencing huhu padahal takde la minum banyak sangat
  6. susah nak buang air besar..tapi kejap ok kejap tak..tapi last month ok jer
  7. my breast sakit tegang macam nak dekat period and my n**p*e sangat sakit 
  8. jari2 rase kebas and lenguh.
  9. kepala asek panas lebih dari bese.. tapi tak demam
  10. susah tido - erk! include x??? huhu
  11. cepat penat - mcm sebelum ni pose sehari pon rase nak pitam..penat sangat rase
  12. pastu memalam nak tido susah nak nafas.. kena tarik panjang2
  13. tummy cramp - aritu la rase macam otot ditarik2 kat perot..
  14. clumsiness - mang clumsy aritu isi botol air en.somi yang nak bawa gi opis esok..terus bawa dalam bilik..jadah ye kan???..terus en.somi gelak2 confident je bawa botol air tu masuk bilik padahal letak je kat meja makan huhu
  15. forgetness - selalu gat pelupe sbelom kawen pon cengitu so tak relevant sangat kot haha
  16. kaki asek letih je
  17. jerawat tetibe nek kat belakang..lame dah tak nek tu
  18. ade lagi tanda tapi tak ingat dah - kena rushing kemas baju nak balik kampung

  Setakat tu je kot..kalu ikutkan banyak sangat tanda-tanda tu..huhu..yang penting test esok huhu cuak rase..InsyaAllah kalu rezeki itu milik ku..pasti ada benih yang sedang membesar dalam perot ni..aminn.. sekarang duk amek folic asid..orang kate penting tok persediaan sebelom preggy.. yang dah rancang nak baby leh la amek..kte beli kat farmasi jenama Appeton harga dalam rm25 lebih tak silap.. tahan tok 3 bulan.. murah je.. mulala amek sekarang.. ok la nak out..kekawan yang bace doa2kan kte yer... 



salam

Tuesday, June 11, 2013

Wedding Pictures

Assalamualaikum semua..

       Setelah memalui fasa kemalasan yang sangat panjang so arini entry malas jugak nak buat..hohoho nak longgok semua gambar kawen kte bulan 3 aritu...wahehe malas la nak buat 2 3 en3 benda yang sama..lump sum je senang..

        Ok 31.3.2013 kte akad nikah kul 10pagi and tengahari terus sanding..takyah nak pening wat  2 3 ari pening ok..mane nak bagi orang makan lagi.. nak siap 2 ini lagi..pening..so buat je semua sekali..even mak 2 3 kali bantah wat ari sma.. dia takut akad nikah lambat siap.. tapi alhamdulilah tok kadi on time and semua pon on time...yeah! kawen jugak kte...###lompat bintang seket !!

      Wedding simple je..banyak yang diy sendiri bajet kan..pas kawen banyak gak nak guna duet..so b2b sekalian jangan la habiskan duet semate2 nak kawen..akad nikah 2 yang penting yang penting niat..dan bukan juga sebab nak menunjuk2 majlis paling grand or nak bangga2..sebab nanti timbul riak dalam ati tanpa  disangka2... sunnah nabi kte kena sederhana dalam semua yang semoga perkahwinan itu lebih berkat.. tapi apekan daye a few things parent kte nak gak buat itu ini.. contoh ye aritu bajet taknak buat adat renjis tapi mak bagi hint nak..lagi satu pasang niat camni je renjis sebab nak kenalkan sedare2 kat suami je..dan kawan2.. so jom la layan gambar kat bawah~~


banner kitorang saje bagi tema classical sma gan kad kawen

centerpiece yang simple -DIY

Bunga tisu tok pahar (lbh kurang 150 batang buat dalam sebulan -pengsan) - DIY

pelamin baru siap pasang

marhaban malam sebelum akad nikah esok yer

bekas rakan sekerja aka bff aka pengapit :) thankz ayu

rombongan lelaki (yg laki2 xtaw pi mane time ni)

bakal en somi senyap je ..fokus gle dengar hehe

hehe en.somi salam abang kte..yang lawak en.somi tua 2 tahun dari abang kte hehe

serahan mas kawen..sampai sekarang tak guna pon mas kawen tu lagi

abang pakaikan gelang kat kte..toin!toin! dapat gelang baru!! ^^

mak and abah mertua

mak mertua gan mak 

hantaran pihak perempuan

bff dari zaman sekolah and baru ni dia pon dah kawen..sep! sket sma status dah..puan zuliana



i love him sooo much ## reaksi muka 2 op yang suh huhu

acece~~ malu gile kte op la ni suh sebab masa akad tak cium dahi kte pon =.=!


bunga tisu kte dah kerot perot sebab serah pade orang len cucuk kan huhu sedih







outdoor dekat stesen ketapi Mentakab je..sebab background dia ala-ala vintage sikit

bawaku terbang~~
           Ok done my part!!..mari kte menyingkap ape yang berlaku di Kota Bharu,Kelantan pada 06.04.2013 yang lalu ( singkap menyingkap sangat hehehe)

ape yang pasti kite lebih suke persalinan, mekap dan pelamin di Kelantan ni.




baju wajib pakai dalam family suami kte- baju minang

kulit album hahaha photobook kte tapi s.copy tak dapat lagi



cantekkan mekap yer ..tak la over ..MUA mekap pon cepat and simple je mekap yer






keluarga and sedare belah en.somi




sesi suap menyuap..kek lapis sarawak yang di cicah gula dan garam..ok bayangkan sendiri rase yer











aksesori kepala dah cabut sebab kte tak sihat sangat aritu dan aksesori tu sangat susah nak jage asek tersangkut je


gambar last..mase ni kte dah tido wahaha tetamu tak habis lagi datang ermm ade dalam kul 4 setengah kot..kte dah tak larat sangat minta rehat dalam bilik tapi kte pi bantai tido hehehe pastu en.somi datang gerak selamat mekap ok lagi..FYI  kenduri kat Kelantan sampai malam pon tetamu datang lagi tapi alhamdulilah sampai petang je kali ni..malam takde dah yang datang.. dapat rehat...

  -THE END-





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...