MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Monday, May 20, 2013

Air Mata Terapi Wanita


Assalamualaikum semua da selamat sejahtera semua readers~~~


Air mata sudah sinonim dengan wanita.. tak kira kecik maupun dewasa.. bagi kte air mata dapat melegakan kegusaran, kesesakkan, jiwa gelora, kesedihan. kesakitan, kegembiraan dan segala ke-ke lah bagi wanita untuk melepaskan sesuatu yang terbuku dalam hati..

Bila dah release air mate 2.. lega yer la rase..bila hati disakiti ble kte terasa hati... air mata mesti terkeluar sendiri yer.. ajaib kan?? tengok citer sedih pon leh nanges laju2 ( i lettew kuwkuw) .

Ntah la sejak kebelakangan ni, cepat betul tersentuh pastu cepat naw nanges.. dah kalau nanges sikit2 xpe. ni berderai2 air mate turun.. sedih la sangat kunun huhu.. tengok citer toksah citer la.. tengok masterchef aznil kuar pon nanges..aptb! ..tengok orang happy pon nanges.. aiyoyo~~

Ni dah dua ari takleh nak tido, mula la kalu ade tak kena nak bad mood..dah kalu bad mood mula la muncung mulut sedepa.. ade je tak kena.. tak cukup tido pahtu keje banyak.. mula jadi letih..mood pon tak okay.. sign~~.. ni ngah pikir napela tak leh tido.. kafain takde amek sebelom tido.. semalam siap minum susu tok mudah tido tapi takleh jugak..huhuhu..semoga malam ni leh la tido

bye ol

Friday, May 10, 2013

Chef Nora in action~~

                                      Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers~~

        
                 Tajuk nak vavavom sangat!!..bajet pandai masak la tu!.. as u know kte dah sebulan ++ beberape hari jadi bini orang.. Jadi tugas utama selain jaga en.somi bagi kasih sayang muuaahh muuah muuahh hug hug hug..ok stop!!.. kte juga kena hari-hari masak tok beliau makan pagi, tengahari dan malam..en.somi kte suka makan kat umah dia cakap jimat sikit.. kte tak kisah since kte pon tak berapa suka makan kat lua..

                 Nak di jadikan cerita kte sangat la tak mahir memasak.. dolu-dolu time bujang kalu masak pon tok makan sendiri-sendiri..tu pon kadang-kadang jadi and kadang-kadang ke laut..(-.-)!..so bad..soo sebulan kte benti keje tok buat preparation kawen AND kte tak belaja pon masak (-.-)!..setakat usha2 resepi kat internet je.. kat umah, mak kte tak harapkan sangat kte masak complex2 kat umah sebab takut tak jadi dah bazir..hurmm (-.-)!..TAPI ati kte ni nak sangat masak on my own way.. maksud nya ape yang terlintas resepi kat kepala kte, kte nak masak..

                 So tu sebelum kawen,, dah kawen kte masak la ape yang kte taw..setakat ni en.somi makan semua yang kte masak..cuma baru-baru ni kte buatkan sup telur kegemaran adik kte tok en.somi.. resepi ni kte create sendiri..tapi ari tu masa nak masak and amek telur..telur tu dah jadi telur busuk or orang panggil tembelang..hurm siap dah ade ulat-ulat nek..silap kte tak simpan dalam peti kte letak atas peti pastu seminggu takde kat umah balik kampung huhuhu.. kte masak pon dah tak fokus pah2 pas isi garam baru teringat kiub pati ayam tak letak lagi..dah jadi masin..huhu sian en.somi..tapi tetap gak dia makan..(nak jaga ati i lettew)

                Baru ni, masa balik umah mak mertua..di suatu pagi yang damai mak mertua panggil nak masak ape tok aritu (FYI orang kelantan pagi  dah makan nasi putih terus).. kte dah terfikir nak buat tomyam la.. terus cakap kte buat tomyam..at that time ingat dia nak masak kte tolong-tolong je..maklum la i kan amatur..skali dari listkan bahan nak beli, potong-potong bahan, bajet2 brape banyak nak masuk sampai kena masak semua kte buat..huhuhu cuak ok.. seumur idup kte baru penah masak tomyam sekali je.. tu pon dalam kuantiti sikit je tok family kte.. tapi ni masak dalam portion besar almaklum la nak bagi orang laki makan pepaham la.. tapi kte lega mak mertua suka and dia puji sedap..dia orang minang and sangat jarang makan tomyam..dia kata dia cerewet nak makan tomyam susah nak kena gan tekak dia..tapi kte berjaya sesuaikan dengan selera dia..fuuhh cukup melegakan.. takde rase nak membangga pon..(-.-).. kte lebih risaukan tomyam tu jadi ke tak..

                   Semalam kte buat sup ayam tok en.somi..kte cakap ni first time kte buat.. dia kata okay la tu..jadi ade rase sup ayam (-.-) dah sup ayam mestila rase sup takkan rase ayam panggang hehehehe..kte sangat tak reti nak guna rempah ratus.. tapi aritu selambe shopping rempah ratus bebanyak yang kte rase basic perlu ade kat dapur..-bajet chef.. well~~ hahaha.. kte banyak buat research resepi dalam tenet and rujuk buku 1 ari 1 resepi 2.. kte suh en.somi buat antaran buku tu hahahaha..

                  Hahaha so tu je kte nak cite..arini kte tak yah masak en.somi nak tapawkan beriani gam dari opis tapi tadi baru dapat call tak sempat tapaw so dia belikan lauk dari lua :(..k la salam jumaat.. k bye~~

p/s: tapi kte terer buat kek batek hahaha senang yet sedap~~ t kte share resepi kek batek kte
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...