MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, February 18, 2014

7 Hari Overdue

Baby montel masih sronok berenang2 dalam perot yang sempit ni, dah sampai 7 hari lambat pon dia masih tak bagi signal mau kluar.. Abah pon dah balik dah semalam..nanges ibu taw, abah pon nanges gak sebab masih feeling kena tinggal huhu.. Sian abah sminggu nak tunggu awak kluar sampai abah extend cuti sehari lagi pon tak kluar lagi.


Sekarang ibu redha je dengan ketentuan Allah nak suh awak kluar ble..yela memacam dah ibu buat dan cube tips orang bagi tapi smua xjalan.. yela len orang len kesan ye dak??. Air kelapa, banyakkan jalan, minum air zam-zam, making love, sapu minyak zaitun, bace surah2 smua ibu dah buat.. tapi apekan daye.. abah pon dah blik so ibu tunggu jela..


Ahad baru ni, check up lagi, nurse yang incharge kat KKIA pon terkejut ibu tak salin lagi, dia pon checkup ala kadar je..nampak sangat bosan huhuhu.. Doc pon dah bagi surat serah diri pada ibu, kalau ibu tak salin lagi sampai Jumaat ni, ibu kena la pakse halau awak kluar dari perot ibu ni Jumaat pagi tu.. Serius ibu takut sebenarnya huhuhu tapi demi nak tengok awak lahir ke dunia ibu kuatkan hati kuatkan minda..fikir yang positif jer.. Ibu memang agak paranoid sket cepat pikir banyak sebab tu abah sokmo marah ibu sebab asek pikir memacam pahtu cuak sendiri.. yela ibu kot nak kena tanggung kan kalau sakit tu bleh share kan bagus..tapi tu la istimewa nya wanita dapat melahirkan manusia.


Ape pon minggu ni pasti ibu akan jumpa awak dak montel, ibu nak gomol2 pipi awak yang tembam tu..ntah brape ntah berat awak dah.. doc baru ni scan ibu malas nak taye sebab doc tu kerek gan ibu..huh! nyampah ibu.. aritu dah 3.4kg pas sminggu lewat mesti awak naik lagi ni..sama cam abah kuat makan! hahahaha ibu tak ibu tukang makan tok awak jer kekekeke.. induce pon induce la kalu tu care terakhir suh awak kluar. Ibu harap kte sma-sma kuat tok melalui fasa kelahiran tu nanti.. insyaAllah


Ibu ingat nak hadiahkan awak kat abah sempena Ulangtahun Perkahwinan Ibu Abah yang pertama
hujung bulan 3 nanti..Nak hadiah kamera mahal2 tok abah ibu tak mampu rase nyer awk la hadiah termahal yang ibu bleh kasi.. Isi awak dalam kotak ok tak?? hehehe confirm ngamuk abah awak yer hehehe
Sumber: Google

Friday, February 14, 2014

3 Hari Lewat Dari Due Date

Assalamualaikum u'ol

#40weeks3days


Kte risau gler ni baby still xde tunjuk tande2 nak kluar.. ayoyo~~ kasi ibu mau nanges saja.. Lusa husband dah habis cuti sminggu dia dan akan balik ke Pahang dah.. Mau nanges balik cenggini..alahai anak saje bagi ibu stress.


Wahai anak kesayangan ibu dan abah:

Sekarang dah 3 hari lewat dari due ibu iaitu pada 11.02.2014.. kawan2 ibu pon duk asek taye ibu ble awak nak kluar..macam-macam tips dah ibu cube smua awak tak layan.. huhuhu ibu makan ape yang awak nak makan..ibu gi jalan merate2 ajak abah bawa..sampai habis minyak kereta abah.. Ibu bukan merungut tapi ibu harap sangat-sangat awak keluar sebelom abah balik.. nanti awak kluar abah ade, bleh abah gomol2 pipi awak anak.. Dah la masa due aritu ibu pegi check up doc kate berat awak dah 3.4kg!!.. hamboi2 pesen ibu sungguh awak ye, menjana lemak sungguh pantas skali..patut ibu jalan srupe penguin .. tak tipu ok! .. berat kemain lagi yek.. sebelom balik Kelantan masa scan 36w berat baru 2.3kg laju je nek sampai 1.1kg ye. tu baru scan yang real xtaw la lagi berat ke ape kan.

Ahad ni ibu ade check up lagi, tapi ibu harap awak kluar la ye, ibu taknak gi checkup kalau abah takde, nanti ibu nanges lagi huhuhu. Pagi tadi ibu jumpe sepupu awak, Aulia yang baru lahir seminggu lepas, dia dah buat cukur jambul..awak tak jeles ke anak??.. habis nenek gomol2 pipi dia taw.. hehehe comel..Ibu pesan kat Aulia suh sampai kan dari ati ke ati awak suh kluar cecepat..Dia pon nak jumpe kawan dia jugak.

Masa scan baru ni, action awak ye anak geram nak gomol2 kaki tu hehehe, ibu suh doc tengok awak laki ke pempuan, pandai awak kepit kaki ye? siap silang kaki lagi lagak orang kaye..hamboi2.. 3 posisi awak ibu gi scan taw tapi smua tak nampak.. kepala kat tepi lah..kepala kat atas lah.. kepala dah turun bawah pon tak nampak..wahwah~~ dalam perot dah shy2 cat hehehe..takpe awak laki ke pempuan ke ibu abah terima je..moga awak kluar sihat dan cukup sifat..

Last but no least, wahai anak ibu abah yang sihat bulat dan memontelkan diri dalam perot ibu, sila la kluar nak.. sian dah ibu nengok muke abah tu, dah tak sabar nak tengok awak.. keluar la ye sebelom ahad ni..ibu dah sediakan tilam corak mickey mouse ke awak mesti awak suke punyer (erk! xde kaitan hahaha). Ok la ibu harap ade pekabaran baik dari awak arini ye nak..Love u anak montel ibu abah #1stchild

Friday, February 7, 2014

4 Days Left

Penantian itu satu penyeksaan kan??? 4 hari pon rase 4 minggu lagi kot huhuhu.. countdown hari nikah pon tak macam ni.. maybe excited sangat nak jumpe orang baru kan?? yela impian 3 tahun lepas lagi ni huhuhu..

Umur 27 tahun baru nak dapat sorang aigoo.. planning nak dapat banyak camana la ni hehehe.. Semalam mimpi bersalin lagik..ntah brape ratus kali daa.. tapi malam tadi ye mimpi mang rase real sangat salin yer siap gan uri kluar pon masuk mimpi.. Agak sebab perasaan tak sabo2 ni asek menerjah kan so sampai bawa dalam mimpi..

Macam mana la xsabo kan, geng yang sama due pon dah meletop..geng yang due lagi lambat pon dah meletup akhirnya tinggal kte je sorang kontang kanting tunggu due.. ble sakit sikit je mula la pikir "aku nak branank dah ke ari ni??" skali kejap je sakit ye, frust betoi!.. MIL kate baby nak cari jalan klua standard la tu sakit camtu...perkataan standard tu yang malas dengar..cakap la tak lame lagi dah tu nak klua ke kan bunyik excited sket hahahaha.

Last Sunday, Kak ipar baru bersalin anak sulung dia, dia sakit masa petang sabtu lagi drag sampai ke tengah malam elok je masuk hari baru terus salin..hehehe cantik je date 2.2.2014.. Sempat gak la gi nunggu dia kat tempat menunggu kt wad salin tu.. dari kul 8mlm sampai 12a.m ++ camtu..sebab tak larat nak tunggu lelame ktorang balik dlu.. masu tu gi gan PIL.. Elok je sampai rumah dengan beg tak letak lagi, abg ipar call kate dah slamat bersalin..alahai kalu tunggu jap lagi mesti sempat tengok. tapi sius mang xlarat dah tunggu sakit perot..Esok baru gi melawat kak ipar gan baby Nur Aulia Izzatunnisa..comel je name cam dia jugak.. Bile pegang baby tu alahai best yer..mesti camni la kte rase nanti dan tak sabar sgt tunggu saat tu.


Ni masa lawat kat dalam wad salin..serius lame tak pegang baby baru lahir..Lembut dan wangi jer


Ape pon readers yang datang singgah bace doa2 kan la urusan kte nanti dipermudahkan..dapat lahir anak yang cukup sifat, sihat tubuh badan yer dan kte pon sendiri selamat mengharungi yer.. Takut vs excited tapi keterujaan menemui hamba Allah yang baru ni melangkaui perasaan takut tu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...