MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, April 26, 2011

Ingat senang ke nak bawa status sebagai pelajar universiti

konvo mase diploma dulu


Tajuk entry macam touching jer kan??..lately ni mang banyak mende ase cam nak touching jer mayby sebab nak habis blajar dah kot...huhuhu sedih plak biler pikirkan.. suppose time ni NS g study sebab jumaat dah ade paper haha tapi cam bosan lak so nyer meh sini bace coloteh NS jap especially for university's student


Pernah tak korang balik kampung jer..makcik2 jiran sebelah kiri kanan depan blakang sebok soksek.." oh! dak pandai tu, tu dapat masuk U"...Tak kurang jugak " dak U??, mesti pandai ni".. dan jugak adik2 yang annoying kekadang biler mintak kite ajarkan wat kijer skolah " ala ko kan blaja kat U, mesti ko pandai yer camana nak buat kan?"... tak kurang jugak yang bertaye somthing yang tak penah kite taw or jarang taw sperti pasal petua2 ke, kesihatan ke, or ape2 jer la padahal korang amik bidang bukan dalam medic..


adoi tipikal2.... bukan smua ilmu dalam dunia ni ktorang taw..Kami pon orang bese gak.. kadang2 kawan yang takde rezeki nak masuk U segan nak kawan gan NS sebab dorang kate "ktorang tak pandai cam ko, tak layak kawan gan ko, plak tu cerah masa depan ko"... oh! come on fren... rezeki setiap orang dah ditentukan tuhan..tak kire la korang masuk U ke tak..ade je orang tak blaja tinggi tapi kaye jer, ade je pekerjaan yang hebat... and tak semesti yer yang masuk U tu smua kua dapat pekerjaan yang bagus..smua tu REJEKI! REJEKI! TAW~~..titik tolak yer pada diri sendirik camana nak ubah masa depan sendirik


Bagi NS, biler dapat masuk U ni mang la bagus..selain dapat kenal kawan dari len2 negeri, banyak gak ilmu yang hebat2 kite pelajari dan juga mematangkan diri... Tapi NS tengok orang yang pas SPM dah keje dorang ni lagi matang dalam liku2 kehidupan sebab dorang dah jumpa pelbagai ragam manusia yang pelik2... Care dorang berpikir lebih pada pengalaman idup sebab dorang lebih banyak berdikari sendirik.. macam NS ni still gantung arap pada family tok sapot kehidupan NS kat U ni.. jadi kesusahan tu kurang di rasai.. lagipon orang2 yang NS jumpa smua kpala otak lebih kurang je..taw same2, tak xtaw pn sma2.. len ok.. NS lebih suke dengar pendapat if ade prob pasal life NS dari kawan2 yang bukan dalam U.. dorang ni lagi matang. 


Tapi bukan la NS nak cakap dak U ni tak matang cuma kuantiti yer sikit.. kadang biler balik kampung if ade orang taye NS ni kije ke blaja lagi.. ase cam nak cakap kije jer sebab after bagitaw kite study lagi..zupp! trus kua ayat2 pemberat... macam2 nasihat kua..ye2 NS taw tapi berat yer nak carry harapan orang yang tinggi menggunung.. kalu dah kije nanti NS dapat keje bese2 mesti orang cakap2 kan...yela nanti mesti ade cakap sia2 je blaja tinggi2 keje takat tu jer..


contoh la kan..mula2 nak kua carik kije 1st month tu mesti cam clumsy sikit sebab smua nak kejar.. bagi family yang tak kemampuan nak bagi elaun kat anak2 carik kijer terpakse la dorang carik keje yang bese2 dlu cam jadi jurujual ke, cashier ke ..ala keje yang senang dapat..yang xde interview skema bagai tu..tapi mesti ade yang cakap gak "blaja tinggi2 keje jaga kedai jer"... Ok im touchin oledy... ello! plez sapot ur own fren plez.. besela mula2 nak kena carik duit poket sikit len la korang yang mang family yang kaye raye.. tak yah nak belek surat kabo banyak2, tak yah nak sebok create resume tok anta kat job street or mana2 laman web carik kijer... goyang kaki jer mak bapak yang tolong carik kan?...reality ok..tak yah nak dalih.. tapi NS taw tak smua cam tu.. cuma yer idup korang senang sikit sebab korang xyah pikir pasal duit.. u r lucky fren..


pendek kata.. idup kite smua ni sama jer.. tak kire la korang masuk U ke tak.. ade kelebihan ade kekurangan.. tak yah la regret if tak dapat masuk sebab caye pada diri sendirik yang sapae pon leh ubah mase depan.. Universiti hanye la tempat tok dapatkan pelajaran secare formal..ok fren wanna cau someone dah spoil my mood today... bye!

Monday, April 25, 2011

Signboard ni Kelakar la




macam ni pon ade ka???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




saje nk exercise kan tangan korang hehe















Luluh hati biler Asyraf Muslim bertunang



encem yer di kau~~
Can't stop bleeding


Terjatuh tangga 44 kali NS biler menatap wajah mu..siang malam wajah mu terbayang-bayang..mandi tak basah makan tak kenyang (erk! sila caye), tido tak lena ( erk!)... huhu lihat!! betapa dirimu begitu berharga padaku sayang....tapi kenapa! kenapa! dan mengapa! di kau curang padaku setelah bertahun-tahun kite bersama..





Kau lari tinggalkan aku dan ko carik orang len dan smalam ko telah membuatkan ati ku tercarik2 macam ayam cakar tanah...luke berdarah!!...tapi tak mengapa mungkin itu lebih baik untuk mu sayang..kau lebih tahu apa yang terbek untuk mu... Aku sedar sape la aku.. aku hanya melukut di tepian gantang (betol ke peribahasa aku ni)... Dia dokter aku ni??blaja pon tak habis lagi.. im not somebody but i'm nobody (nobody!nobody! but you~~)...Tak pe sayang kalu itu membahagiakan di kau... Aku doakan kau bahgia disamping beliau yang kau cinta..biar aku aku yang membawa diri jauh dari mu..SELAMAT TINGGAL!!...huhuhuhuhuhuh





Ok babak drama dah tamat...agak2 lepas tak nak berlakon gan asyraf cenggini??? hehehe... ayat2 di atas hanyalah rekaan semata2 takde kena mengena antara NS gan asyraf mahupon sape2 yer....saje test bakat jiwang..macam tak jadik jer kan..huhu ok fine! im fail!....


Sebenaryer nak citer pasal Asyraf Muslim bertunang semalam..adui mang luluh ati NS tengok dia dah tunang tapi tak pe la dah jodoh dia..Suke tengok dia masa jadi Ustaz Amirul..suci jer hohohoho..Kang ade yang jeles ni huhu (awak ok kan??).. Dengar yer dorang nak kawin 1 Syawal nanti kat Mekah..Adui ceweet yer... Moga berkekalan la yer..Orang kata dalam tempoh pertunangan ni banyak cabaran so harap tabah menempuhi yer ok sayang? eh! sowi tersasul hehehe ok abg asyraf?? (abg la dia agi tua hoho).. So let check dis out some picer yang NS cilok dari Beutiful Nara hehehe..abang Nara sepoting kan?kan?\



















ni gambor ori Tunang si Asyaraf



Nama: Noor Dayana Hj Lokman
Umor: 24 tahun (eh! tersebaya lak)
Adik-badik: anak kedua dari 5 beradik
Umah:  Gombak
Current Status: Tunangan orang
Current Job: praktikal sebagai doktor perubatan di sebuah hospital di Melaka (Manipal University)



Akhir kata, jodoh bertemuan semua kerja tuhan..kite takleh nak kata "ane leh macam tu"... so trima lah seadanyer..kerna Allah tahu mana yang terbaik untuk umat -Nya.. yang penting ati...

p/s: pasni nak gi masukkan ati NS dalam washing machine la..bia sesuci cuci yer..huhu k la daa..asalamualaikum..

credit to: Beautiful Nara

Saturday, April 16, 2011

Trip to Port Dickson



Mayby cam lambat sangat NS nak citer pasal trip kelas NS ni sebab dah lepas 2 minggu tapi NS dulik ape nak citer gak.. ngeh!ngeh!.. Trip ni ktorang handle sendirik2 jer..mekasih kat en.zaki 'si dak kecik' sebab menseponserkan penginapan 3ari 2malam secare free of cas kat Glory Beach Resort, PD . Dah la tu 3 bijik apartmen lak tu mekasih tok ayah dia jugak sebab tak cas hehehe...best2!..jimat duwet NS (muke jahat~)


ktorang tolak petang jumaat gi secare berkonvoi..mang best tapi paling best sesi snaping hehe..so jom NS citer sesi perjalanan ktorang ke sna. Seramai 22 orang yang ikut serta trip simple2 ni


DAY 1

1) Petang jumaat tolak ke PD
Kat tepi Tol seremban


Depan Glory Beach Resort (erk! abaikan bantal wangi NS itu yer)


2) sampai nak dekat kul 7 sebab gerak lambat. solat asar and maghrib then malam sikit gi dinner kat medan ikan bakar


sempat kot snap kat apartmen sendirik..okay la kan

depan medan

santap time!! smua yer lapa dah tak pandang kamera kihkih termasuk NS


3) Pas habis makan ktorang tolak gi Giant PD, gi beli bahan BBQ and sukaneka tok aktiviti esok
ok taw NS kijer yer snap gambo jer..k FINE!

model kicap hehe

time ni ktorang leh men bola sukaneka kat paking lot Giant ..giler cildis kan!

Suri rumah2 tungkus lumus 'marinate' ayam tok BBQ esok..mana NS???

Ha! ni la tak de kojer name yer bukan nak nolong ngeh!ngeh!..curik en.arip punyer


DAY 2

1) ari kedua bermula gan aktiviti sukaneka..eh! bukan stat gan makan pagi kat gerai makan yang sedap roti canai dia..TERBEK!!




MY BELOVED UNNI HAWE!!..sarangae!

wif my grup blue!!

muke kepenatan selepas mengalahkan grup len dalam bola beracun..hohoho (gelak bangga~~)

sayang awak sampai biler2 unni..kte tak kan lupe moment kte time ni :(

3) Pas selesai men sukaneka yang telah BURN kan kulit NS..ktorang decide men banana boat.. bayo sorang RM15 okay!!.. tapi dua kali jatuh la..masa jatuh sangat tak best sebab orang akan hempap kite dalam air and leh buat lomas. Tapi gan skill kure2 NS dapat elak dari lomas hohoho (gelak bangga lagi~~)



oh! gambo unni tak nampak la plak hehe cori


ni jatuh kali kedua dah..masa ni telinga NS dah tersumbat gan air laut..serius sakit lama gak baru ok


4) Pas balik dari men2 air..aktiviti petang lak adalah KAROKE!!..tapi ade separuh gi mandi kat swimming pool..tapi geng umah NS and a few dak laki cam sayed, bagong and aziee ikut ktorang gi karok


model Guardian ..cik Ina!

model askrem..cik nora n en.bagong!

kucik2 sore bosar

faizal tahir 6E

Sema si empunya kamera DSLR yang cam best!

ida si sore serak2 basah lembap hehe men2 jer

4) Malam lak aktiviti BBQ--- >



ni pas makan2 hadap sambil adap laut..duk lak kat breakwater kan mang bek!


ILVM my unni!

ina senak pewut tapi NS xreti urut..NS ikut care2 urut cam dalam citer Dragon Ball ...Punyer la power NS buat xde efek lak.ingat senang nak kuakan tenaga dalaman??><

lagi urut lagik dak ina ni gelak..k FAIL!

Ni propa jer..prop nak snap gambo je smua ni.DUSTA!!! DUSTA!!

Aaa slurp!!

lepas bagi teka teki RM1...leh lak dorang tak lawak NS buat lawak sabooo jela

kelas 6E ter bek!

'SEM' stand for sembang for those yang suka cakap tak supe bikin hehe.. kije NS buat koma (') hehe jadik x???

oh! malam tu lak kebetulan beday abg zam! ex-clas crab!..susah kot nak kenakan dia asik nak balik tido jer.kul 10 dah nak masuk tido hmmm..smua muka cuak jer takut plan perdagalkan zam tak jadi hehe.. tetibe smua jadi pelakon handalan macam nak kejar Oscar


Nampak!nampak! kesan2 perdagal orang maseh melekat di baju..ngeh!ngeh!


DAY 3

1) Pagi ari ketiga mean ari ahad ktorang stat gan senaman si tommy eh! silap swimming..swimming diyakini elok tok kekuatan jantung dan juga otot2 badan..haha men hentam jer ni ngehngeh!



NS si gumuk yang ujung sana tu.. :( gumuk kan?

my unni~~

ce carik NS mana? ase2 cam pelampung tu ha yela 2


Aktiviti nyelam paling lama..no 24 tu NS la

same timing lak gan en.laici kua...tak tahan dah lemas hehe

comel jer en.zaki gan juhana ni ..same2 kecik kuwus

yang cam erk! sikit kat depan tu..ni la class crab kami

Capture depan lobby Glory b4 tolak g umah En.zaki

makan lunch kat umah zaki mang sodap.. ade lak anak sedare dia yang cumil tu mang geram la

erk? yang ni hehehehehe~~gumuk sekian


Trip ni patut yer buat masa mula2 lagi sebab pas trip ni baru la nampak dak kelas leh serasi skit..tapi cam dah agak lambat sikit sebab ni lah aktiviti last b4 habis study..emmm so sad so bad.. pe2 pon good luck kat korang smua..sayang korang lebih muah!muah!...hehehe


p/s: ramai ni yang cakap NS hyperactive sangat..betol ke?..emm




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...