MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Wednesday, January 26, 2011

Tips hilangkan 'Blackhead'

          kepala hitam??? haha cm pelik je bny..bese org pnggl blackhead jew..td pas kelas diskusi gn kwn2 gosip ak td..dorang suggest kt ak suh wt petua..xkira la ape kan..memandangkn tip yg ak nk bgtaw ni ak pnah try so ak share la skit ek...

(ade byk jenis tp jmp ni je kt atok google image td hehe)

Korang bese x dgr or jln2 kt WATSON ke Gurdian ke kan? jmp removal blackhead mcm kt  gmbr ats ni..yg men kna bsah gn air skit pas2 tempek kt ats idung tok cbutkn blackhead?? ha! kalu nk bli mhal sbb dpt skit..nk lak kna yg byk blackhead sminggu dh hbis kan .. so ni ade cara murah lg sonang..Jom follow me--->

Barang2 yg korang kna ade n biase ade kt umah adalah..jengjeng!!-->


1) Ini ape murid2???...kotak tisu cikgu!! hehe pnd!... tp kte bkn nk gna ktak tp tisu je ye..ingt tisu je!! pas2 korang potong2 la rupa petak ke nk carik2 ke ikut ska ati la( plain masker yg ade upe muka org 2 pon leh je gna lg snang)
 

2) Pas2 korang kna amik sbijik telur je (ckup cover 2 muka org kalu xlebar la muka korang hehe)... sila asingkn kuning telur gn putih nye ye sbb nk gna yg pth telur jew.


3) pas2kan..kan...aaa korang celup jela tisu 2 selai2 pas2 tempek je kt muka (cover 1 muka kcuali mate, lubang idung hehe gan mulot)..mcm ni---->

**tp wt la comel2 skit ye.. ni ak men google image je..yg ak buat dh ilang pic yew(~.~)

4) Then, korang tunggu jela smp keras tisu yg salut gn tlur puth kt muka korng 2 kering.. bese ye la kn kalu ak buat mau mkn msa 1 jm lbh.. ade 2 smp 3jm sbb ak wt tebal hahaha so korng wt jela nipis2..

***tip ni ak dh try mang berkesan ilangkn blackhead n murah n cepat.. malah blu2 roma muka yg korang xminat pon tercabut skali.. and!and! jgn ckp msa dh tempek ni or gelak sbb kang bergaris2 muka korang ..nk cpt nmpk tua buat jela cm2 xdahal ye..hehe..

antara tips len yg similar function yew kalu korang nk ikut (ak xnah wt lg):--->
  1. Guna bahagian dalam kulit pisang berangan sebagai scrub.
  2. Hancurkan betik masak dan sapu pada muka.
  3. Pegaga dicampur bersama bedak sejuk dan sapu pada wajah.
***********************SlAmAt MeNcUba!!********************


No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...