MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Wednesday, November 20, 2013

Done!! Sesi Mendobi Baju & Kain Baby ^__^

Assalamualaikum u'ol


    Minggu ni genap la kandungan kte 7 bulan.. rase sesuai dah nak dobi baju-baju dak tecik ni..kang lelambat terkeluar lak dia sian baju tak cuci lagi.. Amek masa gak nak cari mood nak mendobi ni..yela bukan ape baju-baju dan kain-kain dia yang len smua dalam plastik lagi..hooii malas je rase nak buang-buang smua tu.. tapi pagi tadik gagahkan jugak buat.. Kalu nak tunggu mood datang tak jadik rase yer..lame lagik dia nak mai huhuhu.. Lagipon smalam checkup kat KK ade sket issue pasal uri kte jadi takutla pe-pe jadik baik kte standby sesiap ape yang ade.. 


    Btw. gender baby masih lagik rahsia..kedudukan baby still tak normal so susah nak taw jadik baju-baju dia semua yer masih putih..kalu ikutkan ati nak beli jer kaler pink hehehehe comel kot tapi kang kluar lelaki payah lak..ti orang salah sangka lak pempuan..Abah dia kta tunggu nanti la dia belikan maksudyer pas kte salin la tu baru gi beli.. takpela janji dia ade baju.. Mendobi ni kte buat 2 round, kte asingkan tuala dan kain bedung gan baju dan kain napkin dia.. sebab mesin kte super cerai yang hebat nanti habis habuk-habuk tuala lekat kat kain len.


1ST ROUND : NAPKIN+ BAJU+SLUAR+SARUNG TANGAN/KAKI+TOPI

Penyangkut Baju : around RM 26++  beli kat Giant, material besi bagi tahan lasak ^_^
-Kte sangkut baju sluar  dan kain napkin anakku 8 helai muat2 smua


Penyangkut Baju: xingat harga maybe belas-belas gak rase yer, beli kat Giant gak
-Kte kepit sarung tangan kaki dia..pon muat2  penyidai

Settle 1st round

Nama objek: Karungisikainsumbatdalammesin (xtaw name ye hehehe)
- Kte letak sarung kaki/tangan dia dalam ni pastu sumbat dalam mesin so takla susah nak cari-cari mana pasangan ye
-Beli agak besar sebab men rembat jer, pon beli kat Giant, harga around RM9++ kot

2ND ROUND: TUALA+BEDUNG



Overall look after 2 round of washing clothes
-kte tak beli banyak pon tapi rase yer cukup la tu.. asal ade kang tak cukup pas salin la baru beli


Till we meet again...daa slamat mendobi baju mummy sekalian

No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...