MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Monday, July 25, 2011

Kenapa mesti aku?


NS rase laman blog la tempat yang okay tok luahkan perasaan kan??


Lately ni, NS asek menghadapai tekanan perasaan jer..Samada dari tempat kije mahupon my personal life..banyak betol masalah


Tempat kije dapat bos yang..emmm.. masyaallah "bek" bebenor..sabo jela once dapat kijee baru den cau jer la..tak tahan ler management terok sangat..nak kena gertak baru la nak berbek2..hikpokrit bebeno.. =.=!
Buat ape pon tak leh..ape pon tak boleh!!..dah la NS ni kaki langgar peraturan (hehehe) longgaq la skit kan?kan?


pas2 tetibe laptop NS lak jadi ngokngek..gan antivirus dah tamat tempoh.. tambah lak tak leh nak buka..nak mende ntah malas..saje nak manje2 suh tol bawak gi  saloon/kedai komputer (ni dah terbayang duet melayang2 di angkasa raya huhu).. Napela NS bukan graduated dari computering field ek hurm kalu tak leh pomen2 sendirik...rezki idup gamak yer huhu macam BFF akak cakap "kadang-kadang kite tak taw nape kite berada dalam bidang yang kite tak minat... tapi Allah lebih taw ape yang terbaek tok umat-Nya"


Then my personal life.. emm nape lah NS slalu tak dapat bahgia seperti orang len.. i try to change myself.. ye~~ NS ade skit hot temper tapi tok bertahun2 ble umo pon dah meningkat jadik makin MUDA ni..siket2 dah turun bad temper tu... sometime kite ade mase tak dapat tahan perasaan bler asek pendam kan.. tapi bler orang macam tak kisah gan perasaan kiter tu..tu la menjadikan NS sedih..kadang2 b'4 tido mesti teringat bende2 ni mesti nak nanges..


Kalu bleh mang NS taknak nyusahkan sape2..sedaya upaya NS bertolak ansur tapi..emm ntah la..atau mungkin NS mang tak layak buat sape2 tak?..dem! =.= ni nak nanges ni..Makin MUDE makin cepat tacing ati ni..dulu takde nak gedik2 terpercik air kat mate ni..sekarang mudah sangat..hurmm :(


emm cik Ann kalu bace post ni suggest me 1 good novel...tak pon beli buku La Tahzan kan...tu la mase 3 4 tahun dlu mase romate NS sebok dok carik buku tu NS perkotak katekkan.. sebab NS rase NS time tu cukup tabah hadapi dugaan so tak perlu motivasi2 smua ni..tapi rase yer NS perlukan yer...Moga Allah kurniakan ati yang cekal dan cukup tabah kat NS tok harungi dugaan idup yang penuh berliku ni kan?


Nota kaki wange NS:


1)Nak idup bahgia disamping kluarga and erk~~ nak bina kluarga yang bahgia ^___________^ (tak perlu hidop dikelilingi duet dan kemewahan cukup la mampu idup selesa tak perlu "kais pagi makan pagi kais petang makan petang" kan?


2) dapat kije yang bagos pastu nak soh mak duk umah tak yah kije then dapatkan lesen keta( ye saye xda lesen..so diam jer kalu nak perli kalu nak puji ok huhu)


3) emm ni impian kanak2 ribena taw..nak dapat kad boleh beli ape saje..eh! ade ke kad tu?? hope ade hahah sebab sale tak tentu mase time koi takde duit la dia sale...so fishhhhh!


4) saye nak kuarga saye sihat walafiat jer smua


5) oh..oh lupe..moga hutang ptptn saye langsai gan segera..demmark la..vanyak giler kot!! ( sila buat2 tak nampak ayat ni)-impian dalam ati

***ni impian ker ucapan ni? NS sendirik pon konpius..k la nak pi mandi..jam dinding kol 1.45am.. ok saye mang suke mandi lambat..deruan air waktu malam menenangkan badan dan merelekkan minda sayer yang baru balik kije<----- alasan terhebat...


sekian (^__^) budak pau~~

6 comments:

  1. cik Ann itu adakah sayer??
    hihihih....yerp...
    La Tahzan...jangan bersedih....

    bace dan fahamkan....

    "semangat dan azam untuk hidup hari ini tanpa kesedihan, tanpa keresahan, tanpa kemarahan, tanpa kedengkian, dan tanpa kebencian"

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. yunk ak pn ngadap bnda yg hmpir2 sama dgn ko ..mmg ak ase dnia da x adil...yg lemah owez kna pijak2 pale ~~~

    ReplyDelete
  5. cik ann: tq..t la carik pas dpt gaji hehe

    tentang idop: hurm lumrah kehidupan :)

    ReplyDelete

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...