MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Friday, February 25, 2011

Cara-cara tok check blog korang ade malware ke tak..



ari 2 ade kwn NS kta ble dia buka blog NS dia kta trus 'hang' komputer dia..smp ati dia kta blog NS ade virus... so td blogwalking td jmp tip cm best ni...so pi la anta URL blog bg cek kot ade virus ke x.. so result yer mang clean n clear..so!so! bkn slah blog NS , komputer dia hang..korang nk taw mcmana x NS check???

Follow this step:----->

1) korang copy siap2 URL blog korang .cth yer:

http://kotakfikirannora.blogspot.com/

2) Then paste kn URL tersbut dlm web2 dibwh (pilih jela mana satu nk try..nk try smua pon xpe)-

  • URL VOID (click pic. bwh tok link)



  • VIRUS TOTAL (click pic. bwh tok link)



  • AVG (click pic. bwh tok link)




***so NS td plih URL void je.... so korang paste jd mcm ni--------------->



then click 'Scan Now'


3) Pastu korang g scan..jika tiada malware, korang scan pula menggunakan unmaskparasites untuk mencari hidden code yang delicious suspicious. Jika korang scan, report akan menunjukkan script mana yang ada makwe malware, maka terus delete script berkenaan.


--------------------------------------slamat mencuba!!-------------------------------------

p/s : sumber asal dr blog ni..   mekasih daun kladi..sok2 nk lgi hehe ^.^

No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...