MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Wednesday, November 13, 2013

Persiapan Barang-barang Baby (Latest Update)

Assalamualaikum u'ol


      Ketemu lagi kte dalam entry di bulan November pulak...kekeke almaklum la entry sebulan sekali dua je update..dasar malashh heeeeee ^__^. Just nak share perkembangan terkini di minggu ke-27 mengandung, lagi beberapa ari lagi nak masuk 7 bulan..haa 2 bulan lagi u'ol kejap je rase nak kuar dah dak tecik ni..clap2~~~


Ni masa scan bulan lepas sebelum raye haji. Usia kandungan dalam 6 bulan lebih


    Aritu masa nak cuti raye Haji gi la scan 2D kat Poliklinik Sulaiman Temerloh harga RM40. Scan godek kiri kanan xnampak gak gender..frust~~ dak tecik ni berenang kuak kupu-kupu dalam perot tu jadi melintang tu, di kepit ye si ehem2 dia mane nak nampak..kekeke xpela janji ibu nampak awak idup sihat dalam perot ni nak berenang berirama pon xpe hehehe.. comel sangat awak taw, ibu nampak kepala awak pahtu nampak awak genggam jari jemari..so cute...ibu ingat awak kecik lagi uper yer dah almost full develop.. clap3x~~ ^__^.. Niat ati nak je scan 3D&4D tapi mahal sangat la tak jumpa lak area dekat-dekat Pahang or Kelantan yang charge RM100 je... ade pon charge nak sampai RM200 amboi mahai bebenor.. RM200 leh beli memacam tau??


     Nak jadikan cerita, baru ni en.somi adela dapat rezeki lebih sikit..yela gaji tak masuk lagikan.. So weekend baru ni gi la shopping barang baby mana yang takde tu..gi Kuantan Parade je beli kat The Store.. pahtu singgah Giant beli pengepit bagai.. tapi tanpa rancang terus nampak ade almari kecik macam comel je.. saje je banyak-banyak borak gan en.somi kunun2 nampak minat nak beli tapi tak cakap kekeke..tapi dia pon cam pilih la yang mana satu. Kte taye la "Nak beli ke?? bajet dah lari ni kalu nak beli abang kena topup la SKET.".. Hahaha sket la sangat kte suh topup ayat je lebih kekeke. Kitorang tak beli barang baby camtu je tanpa rancang.. Mesti dah set bajet dan list ape barang nak beli kalu tak kelaut. Almari tu kre dah lari la ingat beli nanti je dah alang-alang orang bagi signal green light hohoho. sambor jela what u waiting for??.


List amek dalam internet tak ingat blog sape, kte just susun balik bagi cantek

      List tu 2nd print punyer, yang 1st dah macam belacan kte kerja kan. Ni kte wat kotak2 pesen malas buat dalam Excel kte direct je wat dalam tu.. List tu tak state brape banyak kena beli so kte set la dalam column NEED.. pahtu brape banyak dah beli kte state dalam column BUY.. bile dah slari NEED dan BUY baru tick dalam column DONE. Senang macam ni tak pening lebih organize even besar gedabak bawa list ni kat shopping mall hahaha ade koi duli?? no~no~ (padahal buka kt timbunan baju supaya orang len xnampak hehe)



Almari yang kte beli..tak besar mana pon kecik je seswai la gan harga.. Barang pon men letak je dulu
  
    Almari tu kte beli harga dia RM79.90 camtu la kre RM80 la senang..ade 5 partition..3 dari tu ade pintu bertutup dan 2 lagi open camtu je.. Rumah ni cepat berhabuk macam tak seswai beli yang open semua so pilih jenis ni..yng open tu boleh la letak pampers ke atau barang toiletries dia. Selerak la sket ye, sebab nak kemas pas basuh baju baby tu nanti.. Dalam box biru atas almari tu ade hanger dan penyepit baju dak tecik ni lagipon box ni la nak bawa balik umah MIL nanti masa berpantang nanti. Bakul kat bawah ade bunga-bunga tu recycle bakul masa tunang dulu jimat bukan?? hehehe.. pahtu kte beli bakul kecil  ade teddy bear..sebab cute sangat kte belila..ala baru RM5.90 xmahal pon huhuhuhu leh letak  set grooming dia.

   Aritu ingat nak beli tilam yang dah siap dengan kelambu tapi MIL xkasi sebab  kata susah nak basuh dan susah nak tukar sarung..ikutkan jela tak kisah la pe pon janji bertilam dak tecik ni.. pahtu kte beli kelambu kaler biru untuk ketenangan beliau hahaha kunun-kunun terapi la tu. Set tilam MIL tolong belikan kat Kelantan sna kan murah sket. Sarung tilam bantal MIL buatkan.. Baru ni kakak ipar yang duk Kelantan cakap MIL nak jahitkan bedung baby dan kte, nak buat baju baby, nak buat sarung tangan dan kaki baby.. haa excited dia, mana tak ye smua menantu dia nak bersalin tahun depan hehehe 3 cucu sekaligus insya'Allah. K la nak bersiap2 nak kluar perabiskan dwet jap

Bye u'oll kalu kte rajin kte update entry lagi bulan ni kalu tak bulan depan la baru update lagi hohohoho..

bye.wasalam






No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...