MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, November 26, 2013

Uri Rendah Semasa Usia Kandungan 7 Bulan

Assalamualaikum u'ol


     Last week, kte ade monthly check up kat KKIA Hospital Muadzam kat sni.. Aritu kte banyak la kena buat antaranya minum air gula, kena cucuk kancing gigi (ATT) kali kedua, check perot dan scan gan doktor.. Lame sangat okay..kte gi dalam kul 8 follow husband klua gi keje trus dia anta gi KK.. Kte settle semua nak dekat kul 1.. hangin betoi rase sebab tak sistematik..orang yang datang kemudian pon dah balik kte yang paling awal datang paling last balik.. mungkin orang pon ramai sekali sebab kte gi ari Isnin. Dah la kena cucuk sampai 3 kali rase lembik jer sebab melawan gan fobia kena cucuk huhuhu slamat spare bawa muffin ilang lapar.. sian ke en.somi la, memula dia balik ke opis dia pastu dalam kul bape ntah dia datang tunggu kte tapi masa tu kte ade check up gan nurse. Lame gak la dia tunggu huhuhu last-last balik makan lunch trus hee.


   Kte arap sangat check up kali ni okay macam sebelum ni tapi ape boleh buat scan gan doktor,doktor kata kte yer uri kat bawah..kedudukan baby kepala kat atas kaki kat bawah..patut kte selalu rase macam orang men taip-taip kat bawah sna tu huhuhu.. Check up kte yang len macam  berat ok (nek 0.5kg), tekanan darah ok, Hb ok (naik jadi 11.9), degupan jantung baby ok, tumbesaran dia pon ok even mak dia kekadang xlalu nak makan.. berat dia pon dah 1.1kg..anak ibu dah besar clap3x~~


   Bebalik pada uri tadi, agak lambat kte masuk jumpa doc..ble dah masuk doc taye ade sakit ape-ape ke?.. kte cakap kte gatal bahagian sekitar vagina ni dah sebulan lebih puas sapu memacam. Ble ditaye ade bleeding ke kte cakap takde.. So doc scan perot dlu, check panjang, check air ketuban and kte minta tolong tengok gender dak tecik ni..tapi still tak nampak huhu sangat berahsia okay. Pastu doc cari uri, godek-godek doc kata uri macam kat bawah.. dia pon gan muke takde masalah cakap "lagi 2 minggu check gan doc pakar pulak ye puan".. aku dah blur, " uri kat bawah tu bahye ke tak ea" kata aku dalam ati.. pastu doc tetengok kan vagina aku ni huhuhu malu okay tapi gatal ye dah tak tahan bagi jela tengok lagipon doc pempuan..mang cam melecet pedih gler..doc kta nak bagi ubat sapu alhamdullilah la pas 2 3 ari guna lecet dah kurang dan ilang terus gatal-gatal pon dah kurang.. korang kalu ade masalah ape-ape jangan segan cakap,kte ni tak grade lulusan kedoktoran jadi jangan memandai-mandai memanipulasikan kesakitan sendiri dan judge ubat ape nak bagi ok???... paham??? good~~



Hasil scan gan doc 


    Doc kata kte yer uri macam kat stage 1 lagi..korang google la ea info pasal uri ni malas nak copy paste heee... doc tu kata kalau 2 minggu lagi ble check gan doktor pakar uri still kat bawah (kre masa tu dah 30minggu kandungan kte) masa 36 minggu kte kena admit ke hospital takut bleeding nanti..bahye tok baby dan juga kte.. Sepanjang tempuh tu, jangan bersama suami dan jangan buat keje berat-berat sangat.. tu lagik masalah, en.somi takde masalah nak tolong kte kemas-kemas umah ke ape tapi tu la kte kena cakap la kat dia minta tolong tu ini..tetibe rase cam queen control lak rase cam kekok jer..tapi kte mang tak larat sapu satu umah ni slalu lepas tu pinggang kte sakit sesangat..pastu mula la nak nanges..huuu.. oh satu lagik, ble en.somi yang buat kte cam tak caye 100% dia wat keje huhuhu maksud yer kte kna pantau gak mane bawah-bawah bakul tu sapukan skali jangan ade sehelai rambut mahupun habuk kat lantai... bese laki buat cenggitu-cengitu jer..huhu memang pon banyak lagik habuk tapi takpela at least dia nak tolong..kang dapat yang berat tulang lagi la kan...orang kta kalu nak suami ringan tulang tolong kte awal-awal kawen ni la..sambil-sambil tu ajar dia camana nak buat keje umah skali.. bese yer lelaki tak buat smua tu kat umah dia dlu jadik dorang tak taw camana..kte la kena ajar scara soft spoken..rumahtangga ni dibina oleh kte berdua takkan kte sorang je buat ade masa dia pon kena la tolong sket-sket ye dak.. umah dia jugak..


     Alhamdulilah en.somi dah pandai camana membasuh baju guna mesin dengan betoi kalu tak memula dlu cam tong dram mesin tu pusing ketang ketung huhuhu.. syabas-syabas dah dapat diploma basuh baju guna mesin dah heee..xdela dah kte risau.. yela kekadang berat gak baju-baju tu smua..kte kan dah berat skarang mang tak larat gak kekdang so minta tolong dia la hee...urmm cam dah larik tajuk jer kisah yer hahahahahahaha..

   Takpela korang doa-doakan la ea check up kte next week ni uri kte dah okay..takut la deliver awal mental tak ready lagi ni..nanti kte update pekembangan yer.. bye ol.. salam

No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...