MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Monday, December 16, 2013

8 months already!! yeahh~~

Assalamualaikum u'ol


   Arini officially genap 8 bulan usia kandungan alhamdullillah dah tak lame lagik dah dak tecik ni nak kluar..feeling excited 2 da max ol..hehehe.. mari gelek inul sket yeah!!yeah!! yeah!!..hehe over sudeee


  Pagi tadik ade check up kat KK, skang ni selang 2 minggu skali dah kna check up. Macam bese la awal2 pagi, nurse baru nak punch card kte dah terpacak dalam klinik 2 dah hehehe.. Check up kali ni agak mengecewakan sket la sobsobsob berat tak naik maintain jer.. brape?? 70kg (dgn bangga yer) :).. awal preggy ari2 dh menternak lemak gan jaye yer sbanyak 64kg so baru 6kg jer naik..baby banyak serap lemak ibu..goood xsia2 menternak.. pahtu check Hb. memula cucuk sket kat jari jer and test pakai mesin mende ntah skali naik 10.2.. rendah ko.. kte lak cam blur jap leh taye rendah ker??.. aah rendah.. masa tu ingat hb ok jer sebab tak penah langsung nak nyawa2 ikan tetibe 8 bulan 10.2..terkejut mak ko..tak pasal2 kena amek 1 picagari darah huhu baru bajet takde kena cucuk.. tak pasal2 sticker kat depan buku dah tukar jadi kaler hijau dari kaler putih..maksudnyer de masalah la 2.. last check aritu hb 11.2 pahtu berat naik 2kg dengan jaye yer..


   Nurse cakap maybe kte penat or tak cukup tido.. mang dedua la.. dak tecik ni makin gemok kuat lak dia tinju dalam perot sampai nak tido pon kekadang kena cakap gan dia dan usap2..kalu kte lapar bangun gi cari makan dulu..pahtu baru la dia diam and kte pon leh tido kalu tak sampai 3, 4 pagi tak leh tido.. sabo jer la.. Pasal letih tu, memang la..lately ni kte rase mudah letih, diri lelame pon dah menarik2 urat kaki slalu yer time memasak la.. untung kalu dapat cuti masak hehehe.. pahtu Sabtu baru ni kte lak gi gagah la ngemas umah, sapu sampah segala.. padahal serius kte tak larat nak amek barang kat bawah pon kena cangkung katak baru dapat amek..bile nak bangun amboi kemain berat lagi.. last2 masa duk sapu tu tetibe kaki kte cam dah tak larat sangat nak tampung kot sampai rase sakit kat tulang peha.. mang nangis la pastu penat+ sakit+lemah..sampai arini tak leh jalan macam bese..lambat2 jer jalan.. malam-malam habis lenguh2 tangan kaki semua..pahtu nanges sesorang hurmm.. umah kuarters kte ni besar sangat bagi kte banyak sangat tempat nak kena sapu tu jadi penat tu tapi tak sapu kang umah dah macam tempat pelupusan sampah sebab habuk cepat betol la berkumpul..stress.. 

    Kesan dari Hb rendah tu, kte kena hantar sampel najis ke makmal dorang untuk check ade cacing ke sebab ni 1st time kte yer hb rendah.. jap gi kte nak kluar la ni..susah betoi nak amek sample nyer taw hehehe korang bayang la sendiri malas citer.. :P

  Pasal uri ari2, tadi scan lagik gan doc sni.. memula scan tak dapat cari..doc suh gi minum air bebanyak kang rase nak kencing sangat kang jumpe dia balik scan balik..slamat bawa air..puas gak nak suh rase terkencing sebab kte nak balik cepat hehe..pah dah teguk air tu tunggu kejap jejalan jap baru rase.. trus jer masuk jumpa doc and scan balik.. doc kata uri tu dah naik sket tapi still kat bawah.. sebab kedudukan baby pon xbetol lagi..kpala dia kat atas (kte suka tekan2 bonjol yang nek atas perot masuk balik dalam perot, uper yer kepala dia huhuhu insaf..maafkan ibu ye nak).. Rabu ni datang lagik sebab doc pakar ade trun KK maybe dia dari Kuantan.. name Dr. Azam.. Huhuhu macam lelaki je 2.adeh~


   Berat baby stakat ni dah 1.7kg kre dalam 2 minggu dia dah naik 600gram.. tu tak campur berat uri gan air ketuban lagi..ayoyo kan macam penguin keboroian tu hehe...bese orang tak ngandung ingat kte saje2 la buat2 penat segala ape kan..ce letak gula 3 kg pahtu ikat pakai kain kemas2 kat perot then biar sampai berhari2 tengok rase aper.. tapi klau layan sangat rase letih sakit segala tu boleh jatuh mood sehari makanya terpakse pura2 sihat sejahtera tanpa rase pe2 huhu. pe pon harap nek check up smua yer dah ok. Lagi beberape minggu je lagi nak balik ready tok salin..huhuhu kejap je mase berlalu.


Sepanjang dah genap 8 bulan ni, pinggang kte dah start rase sakit2..kaki sakit tangan sakit..kpala kekdang sakit aish pakej la..tapi paling obvious pinggang la macam nak tercabut je kekedang tu.. bila angkat berat sket pon tak larat sebab bile angkat baby dalam perot ppon macam mendap ke bawah jadi sangat berat kat bawah.. bayang macam korang dukung budak yang minta diturunkan, kan slalu dorang beratkan badan kan.. ha camtu la rase yer.. jadi ringan-ringan la tangan tolong ibu ngandung  (^__^) 


K la, kte nak makan petang ni bye uol

No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...