MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, December 31, 2013

Flashback 2013 & Wishlist 2014

Assalamualaikum u'ol


Esok dah 2014 cepat jer masa berlalu kan.. mang tak terasa langsung kejap sangat dan tak sangka banyak perkara besar terjadi pada tahun 2013 yang membawa makna penting dalam hidup kte. Jom kte recap balik ape yang dah jadi, moh-moh!!!:

Januari 2013
- prepare tok wedding sendiri..decorate bilik segala bagai mak nenek hehehe bulan yang memenatkan..sigh~

Februari 2013



- Balik Perak settle perihal dokumen kahwin dan dapat berjumpa family kat Perak, agak lama tak balik sana adelah dalam 3 tahun gak. Vacation terakhir bersama en.tunang (Sekarang en.somi hehe) dan 1st time balik Perak melalui negeri Kelantan.

Mac 2013






- Start berhenti kerja sebab nak concentrate pada preparation wedding (banyak DIY project )

Fly to the sky

- Tanggal 31.03.2013 sah bergelar isteri kepada RIKI RISWANDI BIN ZULBAHRI (^_^) budak bulat kesayangan kte hehehe.

April 2013




- Hantar adik laki gi PLKN
- Majlis bertandang kat Kelantan urmm 5 ke 6hb camtu la hehehe alamak luper lak!
- Kena tinggal gan suami sebab dia ade kursus 2 minggu huhuhu elok pas majlis tandang terus kna tinggal..ari-ari nangis sebab rindu tapi ble ingat balik hahah gedik jer lalalala
-

Mei 2013
- Bulan usahasama mewujudkan ahli keluarga baru hahaha.. ok next!!

Jun 2013

- Nak masuk 2 minggu period tak datang nak buat test upt tapi takut hampa sebab orang kta awal2 kawen standard period lambat datang lagipon last month test (-) so masa ari balik Mentakab tetibe mabuk dalam kereta bese okay jer. Sampai malam tu kat Mentakab trus beli UPT test 2 unit yang murah je, esok pagi2 dah test dalam kesamaran mate yang penuh gan tekmate tu double line kluar..syukur sesangat trus jer gerak en.somi tunjuk upt tu.. dalam kerabunan dia meneliti trus cakap YES!! (eleh mesti feeling kuat gak aku yer hehehe) tapi sedih yer kena tinggal lagi huhuhu dia ade kursus.. sedang2 elok pas ari wat test tu.. as usual nangis ari2 rindu waaaaa~~~
- Then, check gan Doc dia cakap dah 6 minggu Alhamdulillah~

Julai 2013




- Ade family day kat Cherating..sedih takleh main sukaneka..waaa~~
- Buat buku pink kat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak (KKIA) - 2-3bulan

Ogos 2013




- Birthday kami wee slamat satu bulan senang.. kte 20/08 dia 27/08..gap sminggu jer.
- 1st time raya kat Kelantan sebagai seorang isteri dan menantu.
- 3-4 bulan usia kandungan

September 2013
- Kali ni ikut en.somi gi kursus kat Kuala Terengganu sebab taknak nangis ari2 lagi, tapi bosan gak sebab lepak kat hotel jer..waa~~
-4-5 bulan usia kandungan

October 2013




- Raya Haji 1st en.somi kat Mentakab
- 5-6 bulan usia kandungan

November 2013




- 1st time pergi ke Johor dengan lame yer iaitu 2 hari kekeke tapi dapat la gi Dangabay, umah bapa saudara in-law kat pulai indah tak silap, pahtu kenduri officemate couple en.somi.. leh la pepusing kat Johor sampai gegaduh gan Waze sebab sesatkan kami sampai 1jam stengah padahal stengah jam dah sampai -.-
- Checkup kat KK doc kta ade plasenta plevia = uri berada kat bawah (scary)
- 6-7 bulan usia kandungan

December 2013
- Penghujung tahun yang penuh dengan emosi huhuhuhu
- Banjir besar berlaku kat keliling kawasan Muadzam, luckily Muadzam tak kena tapi kami kena terperuk kat sini la sebab jalan ke Kuantan runtuh.
- Melengkapkan barangan baby dan mak baby tapi still tak siap lagi.. checkup gan doc pakar pas banjir surut.. syukur there is no plasenta plevia in my womb..good job baby u did a very good work.. xsia2 cakap2 gan dia hehehe
-7-8 bulan usia kandungan and still counting my days.. another 42 days to go... doakan yer kekawan smoga sya dapat deliver sorang baby yang sihat walafiat dan sya sendiri slamat melalui smua yer..



Wishlist 2014







  1. Dapat anak yang sihat dan baik ( still misteri gender yer tapi orang kata naluri ibu tu bleh taw laki ke pempuan..kalu orang tanya laki ke pempuan ko rasa.. kte rase dia maybe perempuan maybe tapi pepon laki pon kte trima)
  2. Dapat balik ke Perak dengan lebih lama lagi nak introduce en.somi pada barisan sedara2 yang belambak itu hehehe sian dia sedara2 dia banyak duk jauh dari Malaysia..
  3. Dapat pergi bercuti sekeluarga bukan kerana menghadiri perkahwinan or balik kampung or sebagai yer alasan.. yang penting niat tu hanya mau becuti.. actually ni wishlist 2013 tapi sebab banyak sebab carry forward ke 2014.. en.somi sila noted!! mungkin ke Melaka.
  4. Lengkapkan perabot dalam umah.. skang masih seperti half student half family
  5. Menajdi ibu, isteri dan anak yang baik pada yang berkenaan.
  6. Dapat badan yang langsing wewiiitt gitu hehehe so bleh sarung baju2 lame dan jeans lame tu balik.
  7. Pengurusan kewangan yang lebih baik dan stabil memandangkan gov dah wat budget attack kat rakyat.. next pilihnraya confirm nak gi undi..tak kire! i'm wacthing u guy~~
ok tu jer... bye2



No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...