MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Thursday, January 16, 2014

Kisah minggu ke-36 (9 Bulan sudah) (^_^)

Assalamualaikum u'ol

  
  Minggu ni genap la 9 bulan dah kandungan kte.. jalan pon dah sbijik dengan penguin okay tapi berbelang macam harimau sebab banyak strechmark naik kat kaki... nampak tak?? nampak tak?? tanda berat la tu. (-.-)


   Isnin baru ni last la kte check up kat Muadzam Shah ni.. lepas ni datang bawa baby la pula hehe insyaAllah. Check up pon bese2 je cuma tak yah amek darah dah...pas urine test terus jumpa nurse waa siap pelik dan gi taye nurse lagi arini tak yah amek darah ke (sorang penakut jarum leh taye benda ni hehehe). Nurse cakap last check up (last week) dah amek lagipon hb dah ok dan cantik (bacaan 12).. fuuhh lega mak okay.. Pas consultation gan nurse , check perot, amek bacaan denyutan jantung baby.. terus gi scan perot lak gan doc.. Brita baik pula msa scan, kedudukan baby dah tak songsang maksudnya kepala baby dah kat bawah tempat laluan dia.. uri pon dah makin naik ke atas..lega sangat..slama ni dia asek kat atas la melintang la.. senak okay tapi kekadang geli bile dia gerakkan jari kaki kat bawah.. skang ni dia suka sondol2 lutut dia..-.- sabor jela habis benjol2 atas perot sometime sakit sket sometime senak sometime rase nak gigit2 je sebab geram hehehe..hopefully kami slamat melalui fasa kelahiran baby nanti..


  Done dengan check up, esok = Jumaat, kte dah nak balik KB iaitu umah mak mertua..kte salin sana la..kalau ade yang tertaye nape tak gi salin kat kampung sendiri, aish panjang nak taip yang penting lepas fikir pro and contra keputusan dah dibuat.. arap2 dapat biasekan diri nanti. Lagipon leh makan apam balik free tiap2 minggu hehehe sebab dorang niaga apam balik..sedapp plus leh request extra inti..ummpp wallaah uuwww!! kekeke..okay2 enough!! bukan itu mau ku ceritain.. Cerita yer mau bagitaw smalam = Rabu, telah berlaku gerak gempur kemasan satu rumah..erk! xde 1 umah pon just menyapu, kemas living room, susun balik kat area rak kasut dan organise balik barang kat dapur serta susun atur balik meja makan..nampak lain terus umah..bilik masih sepah sebab nak kemas barang masuk beg baru kemas balik itu pon kalu larat.. Semalam yer hal, satu malam habis saket2 badan sampai tak leh tido.. -.- ngandung2 pon gagah gak kte buat arap2 baby segagah mak yer..hehe


     Hari ni, nak packing bag plak..aduh malas yer..kalau dah packing kang memacam nak bawa sudahnya berjam2 ngemas tak settle.. jadi buatkan juga checklist cincai2 dalam buku ape nak bawa supaya tak tertinggal..tapi tu la tak start lagi..tangan sibuk dok menaip entry hehe.. Arini, lauk last masak tok en.somi ayam masak merah gan sambal kering cili padi tempe+ikan bilis+kentang .. motif pemasakan adalah tok menghabiskan stok yang ade memandangkan en.somi dah alert kan kte supaya habiskan stok yang ade sebab dia takkan guna pon atau lebih mesra dipanggil tak reti masak kekekekekeke.. risau gak ti dia makan ape la..confirm2 ari2 makan telur fav dia tu gan maggi.. 2 benda ni mang sangat jarang kte masakkan tok dia..motif nya sebab saje..hidup kna pelbagaikan makanan hehe.. sampai kena special request nak makan telur baru kte buat or kte takde idea nak masak ape baru masakkan telur..licinnnn habaq hang -.-.. fav dia slalu telur bistik gan telur bungkus.. 


 Nanti mesti rindu sangat kat bulat kte tu, tapi lately ni asek pikir tak sabar nak baby kua so kurang sket duk pikir pasal dia hehehehe..biane oppa.. jage pinky syg bebaik ea jgn penyekkan lagi badan dia ye (pinky = my lovelyteddybear).. pinky tu adiah birthday kte dari en.tunang tahun lepas..agak besar gak la sampai leh peluk dan peneman/tempat kesat airmate ble kte emosi gan en.somi wahaha besa jase aok pinky.. Dulu dia gebu dan gemok skang dh leper dan skeping sadd~~


   GL (guarantee letter) en.somi dah dapat tadik.. kalu ikut jawatan /tangga gaji dia kte leh amek 1st class ward..yeaaahhh// mang idaman ni..suke privacy.. tapi tu pon tertakluk pada kekosongan.. arap2 xde kompilasi ape2 nanti kalu tak kna charge lebih gak lak kan?? ke camana?? guna GL ni xyah bayo ke ape..ade kate kna bayo gak cuma tak banyak..ayoyo sape la leh jelaskan ni


ok la..ini entry bebel tanpa gambar sebab owner malas nak transfer gambo.. sila imagine sendiri ye..hehe okla doakan sgalanya berjalan lancor yer..due kte 11.2.2014 tapi kte arap dia kua time lagik awal sebab tak sabo nak taw dia laki ke pempuan..still mystery till the end~~nak surprisekan  ibu dan abah la tu..geget kang baru taw heheh k la bye...
  




   
   
















No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...