MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Wednesday, May 14, 2014

Dilema Surirumah Ber"degree"

Assalamualaikum aokme smua

Mulai entry lepas koi nok bahasakan dalam bahase pahang la senang koi nok mrepek walaupon bahase Pahang koi ni terhegeh-hegeh hendaknye jugak huhuhu ini le kalau org utara yang menetap kat pahang lame sangat.




Koi ni smenjak kahwin tok penoh keje aka keje yang bergaji boom bastik gitu la.. Dalam diri koi mang teringin sangat nok keje.. nok ade duet sendiri.. xpayah nok buat muke sposen kat laki koi mintok itu ini.. kadang ade malu yer hurmm..yela koi bukan pesen suka minta-minta tapi gonekan huhuhu koi patuh jer dah laki koi tak kasi keje..lagipon area umoh koi ni keliling hutan..kalau koi keje jawap ye koi kna merantau la..koi pon tak sanggup pisah jauh2 gan laki koi kang meroyan sesorang huhuhu..Dah ade anok lagi la wei duk umoh je lar... Redha.. Rase nok usahakan bisness online tapi gitu lar tok jale2 pon lagi huhuhu tak taw nak bisness menda. Dalam angan2 pak jenin jela huhuhu.. Koi kadang jeles betoi ke kawan2 yang pandu keta sendiri, bleh beli macam2, bleh melancong dalam dan luor negara, bleh adiahkan partner adiah best2..koi jeles taw tapi koi muhasabah diri balik, dapat buat macam2 mang best tap koi dah kawen dah ade laki dah ade anok.. syukur koi ari2 ada tok pastikan dorang serba cukup serba lengkap serba kemas serba melengkapi dan paling penting anok koi membeso dengan koi bukan dengan pengasuh.. orang yang keje dilema terbalik gan koi jadi ade pro and kontra yer.. walau idup koi sederhana tapi cukup la laki koi anok koi ade depan mate..xde koi meroyan ari2 kat tempat keje rindukan anok rindukan laki jauh dimate..koi tetap syukur.

Surirumah dengo name siap ade suri lagi.. pe maksud ter??.. tiang seri koi taw la suri2 ni menda ntoh..ingat suriyanti gamok yer hahahha.. ok2 koi sbeno nok cter jadi surirumah ni bukan keje senang.. sape kate senang koi salute kat dia lah.. sejok ade anok ni serius koi cakap koi penat amat.. malam jage siang sibuk ngurus itu ini.. koi paham le nape mak koi sokmo bebel dulu ble suh wat tu ini koi sokmo suke nangguh.. kejap2..last2 mak koi yang buat pastu muncung sedepa..huhuhu yela koi dah kabo kejap lagi koi buat tapi mak koi nak dan2 tu gak..pastu kalau ngemas nok smua dkemaskan semua disapu..tapi koi kdang sapu ala kdor jek..kdang ko malas bawah meja makan ade karpet koi xngemas huhuhu... ble koi jadi surirumah ni koi paham ler.. smua benda kte nak perfect umah bersih, kemas, teratur.. bau busuk takde.. ble koi dah rase koi rase saloh gat kat mak koi.. patut la mak koi sokmo bebel manjang sebenarnya gitula satu care dia nak lepaskan segala penat dia siang malam nak pastikan kami adik beradik terjage semua yer.. Satu lagi mak koi slalu bising kat koi yang kadang malas ni..suke men letok je pinggan dalam sinki kosong tu..yela dah taw snki kosong xde pinggan dan2 koi namboh se dalam tu.. bukan nak basuh sendiri make yer keje mencuci mak koi xhabis2..agak2 20-30kali mak koi bebel baru menusuk kalbu sket baru la rajn basuh dan ade kesedaran sivik huhuhu.. 


Sape kate surirumah ni duk relax je nengok tv, men fb manjang???????.. mang la nampok gitu gaye.. dah awal2 lagi dia dah busy siapkan itu ini..ingat tak penat ke?? kadang nak patoh pinggang ni duk tungging sana tungging sini.. koi kadang rase leloh amat.. malam gan tak cukup tido siang kerah sisa tenaga yang ade.. tapi bile nengok laki koi gembira makan lauk yang koi masak.. anok selesa senyum manjang..hilang leloh koi kejap..rase bebaloi amat.. kadang koi bukan nak mintok dihargai sangat pon..yela nampok hegeh2 sangat dsitu tapi arap memahami mengerti..cukup la.. memahami gone?? cukup la kalau ade perkataan trima kaseh tu dititipkan di bibir sokmo..tak susah mane pon ye dok...

Afterall, koi dah sumbat sijil degree koi dalam stor dan amek penyapu amek bulu ayam sanjung tinggi2 tok jadi surirumah sepenuh mase.. kisoh beranok pon tak ilang lagi dalam ingatan masih bersisa rase sakit dulu.. Koi akui bukan senang koi nak jadi surirumah ber"degree" ni menadoh kate2 perli orang.. menusuk hati ok.. koi kena kuat mental kuat fizikal.. kdang2 kena layan perasaan ari2.. mental kena kuat sangat kuat..kadang koi nangis sendiri ble koi leloh penat smua..lepas tu koi lega dan masih terus mengerjakan tugas koi..





Kate-kate UAI menguatkan koi menghadapi cabaran-cabaran idup koi skang.. koi mengharap laki koi sentiase support dan nolong koi semampu yer.. koi salute semua surirumah seluruh dunia  dan selamat hari ibu tok ibu2 macam anda..koi jugak salute anda..koi dah rase cabaran yer tapi koi sahut kerna ini yang telah ditakdirkan..bye asalamualaikum





No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...