MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, May 6, 2014

Penangan Si Anak Montel

Asalamualaikum

Cam bese post sebulan skali jer cam tak bese kuikui.. pas jadik mak-mak tajuk nak havoc jer hahaha....haha... ha urmmm......-.-!!

CINTA BERALIH ARAH

Sejak-sejak ade anak ni keje nak citer pasal anak jer..dalam fb xde dah nak post pasal menda len mesti post pasal anak, gambo anak, komen pon kat fb mak2 orang yang cter pasal anak dan share story pasal anak masing-masing... gitu ler ble ade anak memanjang cter menda sama. Bukan tu jer, dalam hp koi xde dah nok letok gambo sendiri gambo anok je lebih..video dia je manjang.. dlu kemain suke selfie gambo sendiri skang anok yang selfie sokmo..pandey plok dia mandang kamera..comel gat..**cubit pipi sket~... Tak habis kat situ jer aboh dia pon sma.. dulu mase bercinta amboi penuh gambo koi jer dalam hp pas kawen hurmm lepas ade anok lagi hurmm hurmmm penuh muke dak montel tu jer..cinta beralih arah kate yer.. **ampeh -.-.. slamat gambo anok sendiri kalau gambo orang len mau xjumpe ruper hp dah hahahaha..


Mak koi pon gitu gek, si opah Sara.. Ingat lagi ari memula sampai Pahang ritu, yela koi kan sambung pantang kat Mentakab pas balik dari Kelantan ritu..Bese kalu koi balik takde ye mok koi nak nunggu depan pintu pagor tu kekdang koi sampai pon sedap gat dia tido dalam bilik.jawap salam pon dalam mimpi hurmm hurmm -.-!. Ble koi bawok balik cucu, ohohoooi jemput depan pintu keta ko.. selamat tak buat red carpet je lagi..huhuhu tapi yang koi makin sedih tu bukan menda.. jemput depan pintu keta kan pastu tolong bukak lagi zuupp terus amek si montel dan berlalu masuk dalam umoh.. Kami dalam keta ni terkuntang-kuntang keluar salam tangan pon xdan taw..dan sampai sudoh xsalam dek excited opah ye ke cucu sulong huhuhu..penangan Sara si dak montel tu hehehe. Ble koi wat ayat sedih mok koi gelok2 jer.. sabo jela koi paham lame tak pegang anok kecik kee..

Hai u'ol kte dah 2 bulan..montel tak kte??


RUTIN HARIAN

Sejak muncul nye dak montel itu, koi xpenoh dah tido lelame..kalu dapat ya Allah heaven amat!!.. tapiii hurmm hurmm bese la bile ade anok gini gaye la.. Memula dulu ye, koi rase cam nak meroyan gak.. yela gan sakit lagi gan tak cukup tido lagi..heaven gat kalu ade yang sudi membantu koi ritu sepanjang malam.. Telinga koi ni sangat sensitif dengan bunyi suare Sara ni..ngeliat pon koi bleh dengo orang len confirm tido lena berdengkur bagai.. ini lah name yer bonding..ye koi akui selama dah 2 bulan Sara lahir koi dah bleh bace peel dan kehendak dia..sakit kah dia.. lapa kah dia..ngantok ke dia..bosan ke dia semua la koi leh bace..koi nok kabo ibarat ade skrip halimunan kat muke dia tu. Koi sokmo suh aboh selalu gan Sara supaya wujud bonding tu...After all, dia kan aboh Sara bukan pak sedare ke atok dia ke abang dia ke kan.. penting bonding tu supaye dia mengenali kte sebagai parent dia.. Lagipon budok sedang itu penting untuk pekembangan dia kalu kte sokmo latih dia..

Tido pon sempat silau mate kena flash kamera lagik hehehe


PARANOID

Ni lagi satu benda yang sokmo menghantui koi skang.. koi sangat tak boleh bio kan sara seorang diri lelame..Koi mandi pon kejap2 koi bukak pintu ngintai dia..Dalam pale koi duk pikir takut dia guling ke kiri ke kanan then xdapat angkat pale lemas.. ha sangat negatif koi ni.. padahal bukan ye dia pandai guling lagi pon huhuhu.. pastu kalu dia tido lame kejap2 koi pegang dada dia nafas ke tak..kdang koi letok pale atas dada dia..dup dup dup dup laju amat super f1 hahaha.. syukur..dalam kes ni koi riso takut2 jadi 'sudden death'.. kan banyok kes skang ni sebaik mane kte jage pon kdang kte xsedor smua 2 blaku..koi mang xsanggup kehilangan Sara.. kalu bleh 24jam koi nok duk je tepi dia jage sampai dia beso sampai dia slamat survive sorang diri..tapi koi juge manusia bese perlu tido dan makan dan bersosial...media..hahaha

Koi jugak riso kalu orang shake Sara lebih2..dia kecik lagi semua benda dalam badan still fragile nak2 otak dia.. apekebenda ntah name penyakt sindrome shake ape ntah gitu ler..yang bleh bahye pade anak kecik..bukan coconut shake taw..tu fav koi masa balik Kelantan hahaha selingan jap xde motif sebenar..

Kalu nyusu pon koi riso, takut dia lemas tersedak susu..Banyak kali gak dia cam tersedak susu cepat-cepat koi tegokkan dia tepuk sket2 kat blakang dia..memula dulu koi nanges kot dah aboh dia xde tapi skang koi pandey dah tapi kena slalu pantau ar.. Baru ni koi ade bace, baby kalu aliran susu yang masuk dalam mulut terlampau banyak or berterusan dan baby xsempat nak telan sket2 and straight go to her/his tekak..susu tu bleh masuk ke paru-paru dia..dan bleh wat dia lemas dan sterusnya paham sendiri la...bese ye baby yang minum susu direct dari botol la kena banyak pantau.. yg breastfeed tu even less risk tetap kena gak pantau . see banyak menda kte kena peratikan

Tulang dia pon koi riso..yela macam baringkan dia kat tempat yang xflat yang xdapat tampung struktur tulang belakang dia ke..bahye kot..kang membongkok lak anak koi.. nak2 ble baring dalam car seat dia..tapi skang dah cam beso sket dah ok duk dalam tu kalau tidak sebelom ni duk nyendai gan bantal bawoh badan dia tu kasi flat sket
Tengok muke happy dia duk dalam car seat tu..ble keta jalan trus nak tido huhuhu
(koi suke selimutkan dia gune kain batek sebab sejuk dan nyaman hee)
HOBI BARU

Ha ni paling best, memandangkan koi ade anok pempuan mau xgle ble sopping..kalu beli barang koi, bleh lagi nak hold or bersabo dan hanya cuci mate..tapi barang-barang dia tak mampu kot.. Baru ni ade ekpo mom and baby kat Hotel Zenith Kuantan..1st time gi ekpo baby aritu masa ngandung xkesempatan. Kali ni trus ajak abohnyer gi.. ntah brape ratus habis ntah..tu kre tak drancang..gi sna pon last minit taw... rase ade rm600 gak habis sebab beli stroller dia skali.. ngahngah..kunun nak beli bulan depan ke kan tapi last2 bli time tu gak..tapi koi bli kat manjaku jer pas klua dari ekspo tu sebab sara xsesua pakai baby carrier yg kawan aboh dia bagi tu..nanges je tido pon xpuas..sian nengok..dah pastu nak gi Giant.. trus gi beli.. tu pon kes tak rancang beli pon tak plan nak beli yang mane 1..dah xde diskaun.. sebab terdesak koi decide amek SCR2 jer murah banding yang len..design pon ok cuma dia beso amat..sape2 bawa keta myvi ke menda jangan la amek.. beso keta persona laki koi pon puah nok sumbat kat bonet..tapi tu stoller jadi koi punyer troli jugak hahaha sebab banyak tempat bleh isi..

Tengok happy ke tak happy tido dalam stroller baru..tido pon dalam kebahgiaan hahaha

Hasil rembatan yang koi lakukan.. btw ni baru 1st tme koi sendiri yang sopping baju2 sara
sebab seblom n xtaw gender so smua bli plain colour..skang hambek smua pink 

Baru ni koi usahakan buat headband dia..yang kat kedai mahal amat tak padan gan material so koi decide buat sendiri jer.. kos production dalam rm40 lebih tapi takat ni koi siapkan 6 headband dia...ade lagi balance dia yang tu KIV dlu..kalu kat lua xdapat smua dalam harga gini

Ni la dia hasil yer..ok tak?? bleh la nak buat basahan Sara pakai..rosak pon xralat sangat

Model menggayakan yer:
comel tak saye~~

Hello everybody!!
 ok la tu jer nak citer..ntah menda koi merepek xtaw la..tapi semua pasal anok je keje hehehe ok last but not least:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ibu pon nok selfie gek!!! hahaha plus gan anok~~
semuanyer gan anok

Ibu love u Nur Qaisara Adelia!!!!!!!!!!!! muahhhhhh~ stay healthy stay happy..






No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...