MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Monday, March 14, 2011

Jalan-jalan Sunway + Daiso

ni suppose en3 tok semalam ahad..tapi tenet lembap nak mam*** smalam so terpakse buat rini...selepas tamat siapkan tesis refer en3 ni


NS gi la berjimba jimbu ilang kan stress yang masih bersarang dalam pale ni..so tak taw nak gi mana NS gi jela Sunway gan dua orang kawan yang bek ati.. (padahal dorang pon nak ilangkan stress hehe).. aktiviti ktorang simple je


1) gi jejalan dalam sunway tu and gi beli siap2 tiket wayang si merong mahawangsa tapi beli kul 3 nye..jam baru kul 12.30 haha gile lama..so harusla jejalan dulu

2) kije ktorang hanya snapping picer jela..kredit tu en.laici sebab bawa kamera hebat dia hehe tak pasal2 NS jadi model tak berbayar hehe



cakap banyak pon talak guna ..check dis picer-------->



Jalan2 jumpa chef wan wat show masakan pe ntah tak fokus sangat tapi ni kempen pasal protect kidney la a.k.a buah pinggang



pastu gi tengok wayang merong..emm cite dia not bad la for malaysian movie... yang best sebab lawak jela.. teringat si Merong tu cakap kat india dari Goa tu "sudah la hitam mulut berbau pula"... haha skema je melayu dia..tapi fasih la melayu dia....paling NS suka si dayang puteri china tu si ying-ying ..comel gler..paling comel dia buat-buat mati dengan letak panah bawah ketiak dia hehehe....tapi ade certain part cam NS xpaham and kire lawak la...antara yer

1)masa pelantar peninjau tu si geng garuda tolak and jatuh smua mati..tak paham sebab macamana lak smua kuncu garuda mati padahal pelantar tu tak jatuh arah dorang..ke mate NS silap pandang (maklum la ade rabun skit)

2) part cermin si Merong pakai nak bunuh kuncu geng Garuda..tak taw la cam tak logik je..suppose kalu dah cahaya matahari dipancarkan efek dia mestila macam cahaya laser..ni cam debu-debu sihir je tetibe semua terbakar (erk? korang paham ke pe yang NS sampaikan ni?)

3)cepat sangat si putera Rom gan puteri china tu jatuh cinta... adakah cinta senang dibentuk secepat itu???

4)sape yang tak minat sejarah...korang mesti tak suka kan?kan? (NS suka giler..)




tapi at least ade gak best dia----------->

1) takde gi filem melayu yang macam ni jalan cite dia

2)scene lawan hebat..xdela bosan..

3) sound efek dia ...perh! yang tu kesan hebat

4)CGI mantap

5)jalan cite not bad...paling tak suka si mawas a.k.a Kamawas lakonan khir rahman... ayat takleh bla dia "kalu sudah empangan dibuka masakan boleh ditutup semula"... perh! 18SX je


***kire tak rugi la kalu nak gi tengok pon..support filem malaysia..korang kena tengok sbb dia len dari yang len





pastu NS gi jejalan kat Daiso..aritu gi tak sempat nak jelajah Daiso..so kali ni NS selidik satu2 barang dalam Daiso ni.. pada sape tak taw Daiso ni kedai barangan Jepun (kat jepun ade gak kedai Daiso ni)... comel2 barang dia and pelik2 pon yer...sekecik-kecik bende dorang leh pikir nak buat... jom preview sdikit picer yang NS rase cam cool and erk jer hehe (skit je dpt snap..si sale girl kata " miss, u are not allow to take picer"...k fine!)



taw tak pe ni??? hehe ni alat garu kepala haha..ade gak kan..tengok mulut si octopus tu cam nak cium je..tetibe teringat kat PAUL


Ni lak cover tok kipas meja... kot dibiarkan berdebu bersawang bagai..so korang coverkan kepala kipas tu gan bende alah ni..cool kan? 



haha yang ni khas tok laki je..confirm! and erk mak nyah hehe sebab pe?? tengok ayat dia "PREVENT URINE FROM SPLATTERING..argh! NS tak taw camana fungsi dia haha..korang beli and try baru taw


 
NS beli yang ni jela..cam best je ni name dia charcoal ape ntah lupe..made from oak tree and fungsi dia macam mask la..tapi ni tok letak kat idung je tok tarik bintik itam or putih.. not bad la malam tadi NS try okay la hehe..ti korang apply bende ni kat idung then tunggu sampai kering then tarik je lapisan tadi.. senang bukan???


so yang tu jela NS nak story yer pon..ehehe..last but not least------>




tembam yer la pipi NS....susah kot diet tok kecikkan pipi..:(




p/s: bagi pengguna DIGI... sepanjang bulan March ni DIGI menawarkan pelbagai ganjaaran menarik setiap kali anda menambah nilai..klik tok mengetahui ape ganjaran yang super duper best tu..

4 comments:

  1. uitt kat daiso mana leh amek gambar... apelahh,.. haha

    ReplyDelete
  2. ns akak tagged kamu...link http://nellythestrange.blogspot.com/2011/02/bloglist-nelly-strange.html
    feel free to join...

    ReplyDelete

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...