MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Friday, June 7, 2013

Anak anugerah Tuhan

Salam jumaat semua...

        Tajuk bikin panas jer an? hehehe.. sebelum ade yang pikir bebukan..kite belom pon lagi berbadan dua.doa-doakan moga rezeki itu cepat ade..tak sabar nak ade anak sendiri walau takut sebenarnya.. ok balik pade citer asal, sekarang ni banyak sangat kes-kes buang anak.. dulu sebelum kawen kite tak merase impak sangat berita-berita camni.. tapi pas kawen rase sensitif sangat sampai nanges2 kalu tengok berita buang anak ni.

kejadian berlaku di China baru-baru ni.. bayi ini  masih selamat
sumber :google

         Orang yang betul2 nak susah nak dapat, dorang senang2 buang kan.. macam senang je beranak tu kan? bile tak minat buang jer..omomomo~~xseswai sangat.. oh baby tu sangat comel ok tolong la jangan buang.. apela nasib dorang besar nanti kalu mereka ni masih hidup sampai besa.. nak ke bila orang taye anak tu ble besa " ko lahir kat mane?".. si anak jawap, " oh! aku dulu lahir dalam lubang tandas, mak aku buang tapi seb bek aku terer so aku selamat.".. no~no~no~gelap masa depan dia...sian taw.. mentaliti dia akan terganggu.. baby tu tak bersalah pon.. dia tak minta pon jadi macam tu taw..

         
        Setiap orang ade masalah sendiri, mungkin sang ibu menghadapi masalah yang dia tak dapat hadapi tapi yet! masih banyak care dari buang anak tu..ramai je yang nak anak angkat bagai..kesian baby2 ni bile besa..kite selalu pikir ape nak jadi kepade mereka2 ni.. macamana dia nak tempoh zaman skolah ye, mencari kawan2, berkeje dan sebagai yer... nak2 lagi kalu perempuan sape nak jadi wali dia, macamana kalu pasangan yer dapat taw sahsiah kehidupan dia.. so bad ok..jangan sebab hidup kite dah gelap or miskin kite nak anak2 ini tempoh benda yang sma..come on mummy~ jangan cetekkan pemikiran banyak lagi care..kerajaan pon dah buat banyak inisiatif tok elak benda ni.. i mean buang bayi ni la.

        Kita suka sangat gan budak2 tu jadi teringin sangat nak ade anak sendiri tu jadi sensitif sangat dengan isu2 macam ni huhu..takpe baru 2 bulan kawen. awal lagi.. rezeki Allah kite tak taw bila.. kami kena usaha kukuhkan kewangan, fizikal and mental  untuk terima orang baru dan berusaha dengan bersungguh2 lagi :)..InsyaAllah bila semua dah ok adela rezeki kami doakan yer~~


omomo..cute kan?? :)

        

No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...