MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Friday, June 14, 2013

Pregnancy Simptome

Assalamualaikum semua...


            Kontroversi sangat tajuk kan..hehe..kte just nak share pe yang kte rase sekarang...Lately ni asek duk google je tanda-tanda hamil.. i want my own baby so badly >.<... kekadang taktaw la kte saje buat atau mang kte rase macam tu..  maksud yer tanda-tanda ni la... ikutkan kte dah 2 bulan lebih kawen..last month period datang lambat risau gak then gi beli PT, result negative..sedikit kecewa gak la..en.somi nampak cool.

             Tapi bulan ni pon lambat gak... pada ari kte patut period kte tak period and try wat PT still negative.. gler ko kecewa tapi takpe usaha lagi huhu.. tapi kan kekawan sampai arini tak period2 lagi.. dah 9 hari lewat..and a few pregnancy simptome tu kte rase..dalam ati 50-50 taw..tak buat test lagi esok baru nak beli..berharap sangat taw tapi takut negative lagi.. en.somi tak berharap sangat sebab last month tak berjaya..dalam ati serius macam kecik ati.. tapi kte kena pijak pada bumi yang nyata..mungkin perubahan hormon mungkin..entahlah..kalu esok test negative mang rase sedih sangat kot.. hopefully, kte tabah..

                   Antara yang kte alami dengan kte dah google tentang tanda-tanda ni ialah

  1. asek lapar je padahal baru je makan nasi
  2. pah2 bila lapar, taknak makan nasi, roti pon tak mau..bila pikir nak makan.. rase loya tekak tapi tak muntah pon
  3. period delay 9 hari
  4. asek rase macam sengugut je. kejap ok kejap ade balik.. agak berlarutan bese kalu dah rase petang ni or esok dah period tapi takde
  5. asek gi kencing huhu padahal takde la minum banyak sangat
  6. susah nak buang air besar..tapi kejap ok kejap tak..tapi last month ok jer
  7. my breast sakit tegang macam nak dekat period and my n**p*e sangat sakit 
  8. jari2 rase kebas and lenguh.
  9. kepala asek panas lebih dari bese.. tapi tak demam
  10. susah tido - erk! include x??? huhu
  11. cepat penat - mcm sebelum ni pose sehari pon rase nak pitam..penat sangat rase
  12. pastu memalam nak tido susah nak nafas.. kena tarik panjang2
  13. tummy cramp - aritu la rase macam otot ditarik2 kat perot..
  14. clumsiness - mang clumsy aritu isi botol air en.somi yang nak bawa gi opis esok..terus bawa dalam bilik..jadah ye kan???..terus en.somi gelak2 confident je bawa botol air tu masuk bilik padahal letak je kat meja makan huhu
  15. forgetness - selalu gat pelupe sbelom kawen pon cengitu so tak relevant sangat kot haha
  16. kaki asek letih je
  17. jerawat tetibe nek kat belakang..lame dah tak nek tu
  18. ade lagi tanda tapi tak ingat dah - kena rushing kemas baju nak balik kampung

  Setakat tu je kot..kalu ikutkan banyak sangat tanda-tanda tu..huhu..yang penting test esok huhu cuak rase..InsyaAllah kalu rezeki itu milik ku..pasti ada benih yang sedang membesar dalam perot ni..aminn.. sekarang duk amek folic asid..orang kate penting tok persediaan sebelom preggy.. yang dah rancang nak baby leh la amek..kte beli kat farmasi jenama Appeton harga dalam rm25 lebih tak silap.. tahan tok 3 bulan.. murah je.. mulala amek sekarang.. ok la nak out..kekawan yang bace doa2kan kte yer... 



salam

No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...