MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Friday, January 17, 2014

Perkara Menarik Berlaku Masa Tempoh Mengandung


1. Berat naik dan jarang turun (erk menarik ke?? kuikui)


2.  Pakaian mula banyak tak muat

3.  Underwear & bra mula menambah saiz ( sila prepare size 2 3 lebih besa dari size asal pakaian dalam 
     anda).

4. Period tak datang selama mengandung (hehe mestila kan?)

5. Orang mula berborak pasal pregnancy anda dari hal semasa anda

6. Ngidam. Benda paling best sebab kte sendiri tak pasti ngidam ke tak makanan tu tapi ble request ade 
    orang akan fulfill kan impian anda itu..uuuwww!

7. Emosi sangat tak stabil.. Boleh menangis non stop pada yang remeh dan sangat sensitif jadi suami kena         banyak bersabar dan beri perhatin lebih pada isteri sebab dia akan rase ble takde orang hirau dia, akan 
    rase tak dihargai.

8.  Deria rasa dah jadi lain.. Benda yang tak minat makan jadi minat dan benda yang disukai jadi tak suka

9.  Mula mendapat gelaran-gelaran yang menyakitkan tapi kena fikir positif contoh nya: gemok,buncit, 
     teletubbies (adik kte panggil -.-), penguin, boyot, mak buyung dan lain-lain lagik.

10.  Bila kandungan dah makin besar mula susah nak potong kuku kaki. Selalu tangan tak sampai pahtu 
       minta en.somi tolong potongkan (adegan sweet berlaku kekeke).

11.  Banyak sakit2 sendi berlaku.. sakit pinggang la, sakit tulang pelviks la, cramp la, kebas la dan 
       sebagainya.

12. Mula tido dah tak senyenyak dulu, kerap bangun b uang air kencing

13. Sentiasa perlu bantal tok support perot yang besa msa tido

14.  Bongkok amek barang bukan la benda yang best dilakukan sebab berat nak bangun balik. Bila nak 
       bangun en.somi kena keraskan tangan jadi pemangkin kte leh bangun.. ibarat angkat beban yang tak 
       mampu kte angkat.

15.  Tak larat angkat barang berat sebab perot jadi keras dan memberat sekali so bleh guna alasan minta 
       orang len angkat kan.

16. Hormon badan jadi tak stabil. Penyebab jerawat naik secare memvavi buta.. stress ok.. naik plak secara       segerombolan lak tu.

17. Kalau anda tak bertuah macam kte, hormon juga boleh buat alergik badan. Satu badan jadi gatal-gatal 
      yang sesangat sampai nangis2 tahan gatal. Tambah teruk ble anda memang sorang yang senang alergik 
      kulit.

18.  Banyak supplement dan segala macam makanan yang baik kte kena makan which seblom ngandung tak        penah kisah sangat pon.

19.  Si bakal ibu mula menunjukkan minat shopping lebih ke arah barang bayi dari barang dia sendiri.

20. Poket si bakal ayah selalu menipis dengan laju yer sebab kena penuhi impian si bakal ibu tadi hehehehe


ok tu jela...menurut pengalaman sendiri pe pon banyakkan menbace supaya kte lebih tersedia dan berpengetahuan..ok bye

No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...