MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, January 21, 2014

Perpisahan Sementara

Assalamualaikum u'ol


Sekarang dah masuk 37 minggu dah dan 1st time typing my entry in Kota Bharu, Kelantan. Rumah PIL (parent in law hehehe). Jumaat baru ni, en.somi dan kte balik ke Kelantan sebab kte akan salin kat sini dan stay sampai habis pantang insyaAllah. Ramai sangat sebenarnya yang taye knape kte tak salin kat Pahang je lagipon kg kte pon kat Pahang tu. Malas nak repeat banyak kali, bosan huhuhu bia kte terang kat sni jela selepas perbincangan gan en.somi my mom and my PIL so decide salin kat KB. 


Antara sebab yer, umah kte kat kg xde keta (~.~) ya, idup kluarga kami tak sesenang orang lain jadi susah nak ulang alik gi check up dan kalu sakit salin nanti tetengah pagi takkan nak merempit nek moto lak..dah hospital jauh.. lagipon en.somi pas anta dia akan balik ke Muadzam sebab keje. Sebab kedua, my mom keje kalu amek cuti gaji kena potong bagai..so taknak la nyusahkan dia lagipon dia takla sesihat dan kuat mane..dengan keje lagi gan nak urus adik kte lagi gan kte lagi (abah dah 4 tahun meninggal). Sebab ke tiga, kawasan umah ktorang adalah taman jadi taktaw sape yang bleh mengurut kte nanti. So atas sebab2 utama diatas decide salin kat KB je, dah la umah gan hospital dekat adelah dalam 250meter mungkin hospital besar lak tu so very convenient... tkang urut dah ade, guna yang ngurut kte aritu... transport ade.. PIL bisness sendiri so dalam seminggu 2 3 kali je kluar gi niaga so most of the time ade kat umah..senang.. FIL(father in law) pon super strong lagik.. MIL lak dah beria ajak salin sni so best solution salin kat KB... anak Kelantan la anak ibu nanti.. bleh dah bli jersi kelantan tok anak nanti ye bang hehehe suke ngat la abah dia kalu anak leh teman dia tengok bola... kte?? malas layan hahaha.


Ok, back to main topic huhuhuhu, en.somi pas hantar kte kat KB akan balik smula ke Muadzam, Pahang sebab keje kan. Jadi ari Ahad baru ni dia balik dah.. sedih sesangat la jangan citer la tahap sedih yer.. kte start decide nak salin kat KB  ni lagi dah asek nanges.. ble teringat kena tinggal je nangis..pahtu nangis.. start nangis ade la dlm 3 4 bulan camtu huhuhu dramatik kan?? masa ngandung ni dah la cepat cengeng..huhu tapi bukan ari2 la. Kte manja sangat gan en.somi, suami sendirikan bio la huhuhu jadi ble dia xde terasa sangat even dia slalu kate kte gedik (-.-)!.. Rase sayu je ble dah start bertolak dari Pahang tapi sekali skala kua gak air mate rase tak sanggup nak berpisah sebab dia sentiase ade gan kte susah senang kte selama ni.

  
Hari Sabtu, ajak en.somi gi PCB (Pantai cahaya bulan) dating jap petang tu sambil makan makanan celup tepung gan abc sambil mengimbau kembali kenangan 2 tahun lepas masa en.somi ajak kawen hehehe masa tu dia bawa kat sni la.. tak sangka kte stuju padahal baru 2minggu kenal..sebab masa tu memasing ngah serius mencari pasangan sehidup semati..aicehh~ cengitu la citer. Kre last la tu dating before dia balik Pahang semula pasni insyaAllah bawa baby lak la.

Ni la yang ktorang makan baru ni..sedap gak


Malam tu, dah makin terase dah.. Sayu je tengok muke dia.. muke 2 la kte akan rindu tiap ari.. fikiran mula melayang bukan-bukan.. fikir masih kah ade kesempatan tok aku melihat wajah ini..yang selalu kte picit2 pipi sebab chubby..yang slalu kte main2 misai dan janggut dia tu..Malam tu dia ngadu pening kepala, kte urutkan la..nitik lagi air mate nanti kalau sakit sape nak urutkan dan rawat dan masihkah ade kesempatan waktu tok melakukan yer nanti??.. mula pikir bebukan.. Pastu dia pandang pasan kte nangis trus nangis beria huhuhu.

Mula la sesi minta maaf bagai tu.. nak cakap maaf pon tersekat2 sayu sangat gamok yer.. pahtu kluar la ayat bebukan kte tu.. kte cakap kalau ape2 jadi kat syg jage la baby syg ni bebaik..ok serius sedih gler even sendiri yang cakap.. Kte taktaw ape akan jadi moga semua dipermudahkan dan selamat smuanya. Tak minta tapi bia la kte beringat smua yer ade risiko. Mase ni dedua dah nangis..1st time tengok dia nangis. Selalu wat la ayat sedih camana kat dia, steady je dia. Dari rase sedih, terdiam jap ilang sedih tadi sebab cam impress sangat ibarat anak dah pandi cakap ha cmtu la rase yer..bukan la gembira tapi cam, oh! dia nangis, he never done that before..ha camtu la.

Esok pagi lagi la, super dramatik.. bangun tido kte tengok je muke dia puas-puas.. kte bangun kemas2 barang dia pahtu kte amek baju yang dia pakai gi PCB smalam tu simpan wat pelepas rindu, bau minyak wangi pon ade lagi..kot2 baby ngamuk dalam perot rindukan abah dia ke kan (padahal mak ye yang rindu lebih huhu). Pagi before dia tolak, ajak dia gi settle kan online banking kte kat CIMB, dalam perjalanan tu pon fikiran dah melayang2 dah..dah tak fokus gan ape nak buat.. bergenang lagi air mate. Lepas selesai, balik tunggu PIL balik dari Amanah rakyat.. kte suh en.somi balik lambat sket bese kul 10pagi dah tolak ni dia tolak kul 11. Masa nak dekat bertolak tu, dah tak tahan lagi masuk bilik cecepat nangis kat katil sampai en.somi masuk trus peluk dia. dedua nangis..masa nak naik keta salam smua mate en.somi dah merah sangat2 dah kte dah melinang dah air mate rase tak sanggup tengok dia pergi biase yer kte ade kat sbelah tu tapi kali ni dia sorang je.. trus pandang kat lain sedih sebab 1st time pisah camtu..last pon pisah jap msa dia gi kursus bulan 6 tapi kte stay umah mak kat kg..sedih gak tapi yela kursus tak lame..leh tahan lagi.. ni dah la lame berbulan2 duk plak jauh susah nak tengok slalu. ktorang mang jarang pisah gi memane mesti skali..pesen en.somi suka duk umah so mang banyak masa habis gan kte. Sedih sangat ble duk pikir dia takde dalam minggu2 akhir pregnancy kte.. takleh nak gedik2 dah xleh nak poyo2 dah gan dia..huhuhu really miss u hubby~ ibu please be strong for your baby.


Kte akan stay sni sampai habis pantang maybe dalam bulan 3 baru habis.. Hari2 cakap dalam ati, cepat la anak ibu keluar bleh jumpa abah cepat2 tapi pesan gak kluar pas gaji yang penting hehehe.. Rindu sangat gan my bulat tu.


Tok abang yang disayangi,

-Jaga diri elok2.. jage makan.. jage kesihatan.sakit cari la ubat
- doakan la syg gan baby sihat sejahtera
-Syg minta maaf sebab selalu je buli abang pahtu tak dengar kate, suke cubit2 pipi abang, suka sergah2 abg, suka nyusahkan abg, slalu tak sungguh2 urut abg ble sakit badan, slalu kacau ketenangan abg msa lyn cter Running man, WWE gan bola huhu, slalu xmau msak telur kegemaran abg tu, suka hbiskan dwet abg dll.. byk ye slah syg.. arap abg maafkan syg.. halal mkn minum syg smua.
- syg gan baby rindu sangat kat abg, ade rezeki lebih datang la jenguk kami kat sni.
-sepanjang abg takde, insyaAllah syg akn jage diri syg gn baby elok2..abg jgn la risaukan syg kat sni.. ma abah pon ade bleh tengokkan. tapi klu abg balik tgk syg mkin gmok jgn la pndang atas bawah pastu senyum2 taw terase syg huhuhu syg taw syg kuat mkn.. eh silap baby yg kuat mkn sbenarnyer..urmm
- prepare brg abg siap2 taw..syg gan baby tunggu abg nnt..dia akan kluar ble abah dia ade jer.
- syg sayang abg ketat2.. <3<3

gambar pas kawen with RM t-shirt


No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...