MemBER- MemBER Koi

Leave ur link here::

~We are soulmate to each other~

Nur Qaisara Adelia

Tuesday, January 28, 2014

Menghitung hari pada minggu-minggu akhir Ngandung

Assalamualaikum u'ol


#38weeks#


#14daysleft#


Huwaaa... serius bosan naw.. asek menghitung hari jer..hari-hari tengok kalendar arini brape hari bulan pahtu brape hari lagi tinggal nak sampai due.. mencube taknak hitung tapi makin hari makin nak tengok jugak kalendar so ah!! tengok jela ..huhuhu


Due kte 11.02.2014 ni hari Selasa, tapi due tu kan just anggaran jer..sekarang pon ble2 msa dia nak kluar pon bleh.. Maybe selesa sangat dalam perot ni huhuhu.. Kalau kte taye baby ble nak kluar??.. dia joget2 yer dalam perot... kiri kanan kiri kanan pastu..dusshhh!! ditendang ye ke atas..-.- ngamok ke ape dak ni hehehe tapi walau rase senak sket, kte rase lega atleast dia gerak dan sihat di dalam tu. Camtu la rutin hari2 taye ble nak kluar joget2 dusshh , ni mesti taw abah dia suke joget2 ala2 bluncas ni hehe ..yang kte lak ari2 duk surf tanda2 bersalin (even dah google sokmo tapi still lupe.. adoi~) - hafal doa2 tok mudah bersalin semua- unpack pack baju gi hospital (ni xtaw brape kali duk buka beg tu)


Sambil-sambil duk tunggu hari, kte settle kan beberape barang yang diperlukan nanti masa pantang.. Gi cari periuk tanah tok tanam uri gan beli kerusi toilet.


Ha, citer pasal kerusi toilet ni.. kte lame dah mencari tapi sebab Muadzam susah naw nak jumpa barang2 ni kat farmasi.. balik KB baru cari...kte beli kat farmasi depan Pasaraya Pantai Timur Kota Bharu..tepi dia Pasar Siti Khadijah..in case korang nak taw la kan huhuhu... kte beli paling murah yang ade kat farmasi tu tapi tu pon cost me rm100.. try minta diskaun dapat la rm90.. ok la sebab kerusi tu ade handle dan leh sandar2 hahaha.. nak membuang pon harus selesa ok.. Macam umah PIL kte ni ade toilet cangkung jer..my adik ipar cakap payah nanti nak membuang masa luka masih baru leh koyak balik tempat jahit tu kalu tak pandai handle nak membuang.. so solution yer KERUSI TOILET.. so sape2 yang umah dia nak pantang nanti ade toilet cangkung jer better la beli satu..lagipon longlasting pengunaan yer..kot sakit2 nanti ke.. Kerusi ni dia yer seat mang sejibik toilet duduk tu dan dia berlubang hehe.. care guna letak kerusi toilet bebetoi kat toilet cangkung tu dan make sure "bahan2 laburan" anda jatuh tepat ke saluran yer hehehe..

ni la kerusi toilet..nak beli cari je kat farmasi. yang pesen ni skali gan mangkuk leh bawa pergi dan mari
cenggitu jer hehe tapi kte tak guna kot. Harga =RM100 (10% diskaun so RM90).


Settle menda2 alah yang remeh ni baru la lega..leh dah standby nak salin.. actually kte rindu sangat suami kte..ari2 tengok gambar dia..huuu nak dekat due nanti baru dia balik sni.. rase kosong je bosan je takde dia.. tak leh nak order2 makanan dengan alasan baby yang nak huhuhu.. kekadang nanges jugak.. maybe lain rase duk umah PIL gan umah makayah kte kat kampung tu..mesti la rase segan + tak slesa minta itu ini..amboi lelebih kan..huhuhu redha jela dan bersabar la wahai hati kace.. kang baby pon berhati kace macam ibu yer..


Agak yer baby nak tunggu abah balik baru nak kluar gamok yer.. saje bagi ibu dua kegembiraan dalam satu masa ea???.. satu menunggu en.somi balik satu lagi anak ibu nak kluar jumpa ibu abah.. tak sabar nak excited hehehe..moga dipermudahkan smua yer dan anak ibu dan ibu sendiri slamat melalui saat getir tu nanti..Moga anak ibu lahir dengan sihat semuanya..amin

No comments:

Post a Comment

SiLa NgOmEn SkIT bG nAsIhAt Pon Xpe...pade yg komen mekasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...